Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωσή του

Φτάνουμε στη λήξη της μεγάλης γιορτής του βιβλίου. Το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, αφιερωμένο στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, ολοκληρώνεται αυτήν την Κυριακή. Ομως οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις λόγου, μουσικής και πολιτισμού, σε καμία περίπτωση δεν έχουν φτάσεις ακόμη στο τέλος τους...

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27), στις 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Νομπελίστα φιλοσόφου & συγγραφέα Albert Camus.
Στην εκδήλωση θα μιλήσειη Μαρία Πρασσά, Διδάκτωρ του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ με θέμα «Προσεγγίζοντας τη σκέψη και το έργο του AlbertCamus». Επίσηςθα γίνει προβολή διαφανειών από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη
 Εκδήλωση -συζήτηση με θέμα ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης,το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης καιτο ACERT Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο πλαίσιο του Κ΄ Πνευματικού Μαΐου – Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου, στη μικρή εξέδρα δίπλα στη γραμματεία.
Στη συζήτηση συμμετέχουν με προτάσεις και αιχμές για προβληματισμό πάνω στο θέμα οι εξής:
Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Ευαγγελία Κεκελέκη, γενική γραμματέας του ΚΕΠΚΑ
Στέφανος Μπίλλας, πρόεδρος του ACERT Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος
Ειρήνη Πασχαλέρη, βιολόγος – ειδικευμένη στη διατροφή
 Την Κυριακή 13 Ιουνίου στο Θέατρο Κήπου (έναντι ΧΑΝΘ), στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Μνήμης και Τιμής, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...