Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Εκδηλώσεις 18 & 20 Ιουλίου 2012 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 (11η εκδήλωση 10.00 πμ & 12η εκδήλωση 12.00)
ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΕΣ 
Μονοκονδυλιές: γραμμές που γίνονται με συνεχή και χωρίς διακοπή κίνηση του μολυβιού, σχέδια στα οποία το εργαλείο με το οποίο σχεδιάζει ο ζωγράφος ακουμπά το χαρτί και δε σηκώνεται από αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο.
Τα παιδιά εμπνεόμενα από τα σχέδια-μονοκονδυλιές του Πικάσο και χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αυτός, δημιουργούν τα δικά τους σχέδια. Στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, και ώρα 10-12, αλλά και 12-2 μμ (λόγω μεγάλης συμμετοχής των παιδιών).
Εμψυχώτρια θα είναι η γραφίστρια Θεανώ Χαλιώτη*. 
Για παιδιά: 7-9 ετών. Με προεγγραφή, στην αίθουσα εκδηλώσεων 
[*Η Θεανώ Χαλιώτη σχεδίασε την αφίσα της καλοκαιρινής εκστρατείας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς]
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 (13η εκδήλωση – 10.00 πμ)
ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ (3η ομάδα)
Όπως κάθε Παρασκευή του Ιουλίου, έτσι κι αυτή της 20ης Ιουλίου 2012 και ώρα 10.00 πμ, μια τρίτη ομάδα παιδιών της πόλης της Λιβαδειάς συμμετέχοντας και διασκεδάζοντας μέσα από το παιχνίδι "Τα μονοπάτια των βιβλίων" θα γνωρίσουν, θα ξεφυλλίσουν και θα διαβάσουν τα 130 καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, που ήταν η αφορμή για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Future Library.
Εμψυχώτρια θα είναι η εκπαιδευτικός Χαρά Χαρχαρίδου.
Για παιδιά: 6-12 ετών. Με προεγγραφή, στην αίθουσα εκδηλώσεων
Η εβδομάδα που πέρασε στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς,
9-13 Ιουλίου 2012:
Αναζητώντας τα χνάρια του Ηρακλή…
Τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς γοητευτικοί μύθοι και συναρπαστικοί άθλοι από την ελληνική μυθολογία μάγεψαν τα παιδιά και τα ταξίδεψαν σε τόπους μακρινούς αλλά και κοντινούς. Μια παρέα όλοι μαζί: τα παιδιά, η εμψυχώτρια Βασιλική, με βοηθούς την Μαρία, την Κατερίνα, την Ελένη, ακολούθησαν τα χνάρια του Ηρακλή από τη γειτονική τους Θήβα και το κοντινό τους Λαφύστιο όρος και έφτασαν μέχρι τον Ατλαντικό πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, φτάνοντας και ανατολικά ως τον Εύξεινο Πόντο! Αφήνοντας βέβαια όπου χρειαζόταν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το δικό τους χνάρι στους τόπους πάτησε ο Ηρακλής!
Δείτε στο χάρτη που "ταξίδεψαν": http://goo.gl/maps/MBz0

Η αγαπημένη μου γωνιά
Την Τρίτη το πρωί, 10 Ιουλίου, ένα πλούσιο τρίωρο αφιερωμένο στη φωτογραφική τέχνη έζησαν τα παιδιά την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς! Με εμψυχωτές, και “δασκάλους” όπως τους φώναζαν, τον Αλέξανδρο και τη Θεοδώρα έμαθαν να κεντράρουν, να τραβούν φωτογραφία το πορτρέτο τους σε κοντινά και μακρινά πλάνα, να επιλέγουν το φόντο, την καλύτερη καιαγαπημένη τους γωνιά, να καδράρουν και να στολίζουν τη φωτογραφία τους με κολάζ, λεζάντες κόμικς, όμορφα σχέδια και χρώματα της αρεσκείας τους….
Ακούραστοι οι εμψυχωτές, ο Αλέξανδρος Παπαχριστόπουλος και η Θεοδώρα Μαλλιαρού, βοήθησαν και ενέπνευσαν τους λιλιπούτειους αλλά …φιλόδοξους καλλιτέχνες-φωτογράφους να εκφραστούν δημιουργικά και να καμαρώσουν για τα επιτεύγματά τους.
Οι δικοί μας Πόντιοι
Την Τρίτη το απόγευμα, 10 Ιουλίου, ομάδα παιδιών επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης». Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.
Ο Πρόεδρος και μέλη του συλλόγου μας φιλοξένησαν και μας ξενάγησαν, μας αφηγήθηκαν ιστορίες από τον μακρινό Εύξεινο Πόντο και για τη γενοκτονία, μας πρόσφεραν εδέσματα από την ποντιακή κουζίνα, ενώ χόρεψαν ποντιακούς χορούς και μας παρότρυναν να μυηθούμε στο ρυθμό ακολουθώντας τα βήματά τους. Και φυσικά τους ακολουθήσαμε!
Ο μωβ μαρκαδόρος του Χάρη
Την Τετάρτη 11 Ιουλίου, η Σοφία διαβάζοντας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας την ιστορία "Ο Χάρης και ο μωβ μαρκαδόρος", οδήγησε τα παιδιά στο δικό τους ταξίδι, δημιουργώντας και ζωγραφίζοντας με το δικό τους μαρκαδόρο, το μαρκαδόρο της φαντασίας. Με τη βοήθεια μιας γραμμής και της φαντασίας τα παιδιά σχεδίασαν σιγά-σιγά έναν ολόκληρο κόσμο, και έφτιαξαν τη δική τους ιστορία: «Ο υπνοβάτης λύκος». Εμψυχώτρια ήταν η εκπαιδευτικός-νηπιαγωγός Σοφία Βασιληά.
Τα μονοπάτια των βιβλίων (2η ομάδα)
Την Παρασκευή το πρωί 13 Ιουλίου, μια δεύτερη ομάδα παιδιών μέσα από το πρωτότυπο παιχνίδι "Τα μονοπάτια των βιβλίων" ανακάλυψαν τον κόσμο των καινούργιων βιβλίων της Βιβλιοθήκης. Το ζάρι, ο ενθουσιασμός, η μνήμη και η εμψυχώτρια-εκπαιδευτικός Χαρά Χαρχαρίδου πολύτιμοι οδηγοί και βοηθοί στο κυνήγι της νίκης για την κάθε ομάδα των μικρών αναγνωστών!
Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία (2 εκδηλώσεις)
Την Παρασκευή το απόγευμα (15.30 & 17.30) 13 Ιουλίου, δυο ομάδες παιδιών μέσα από τη θεατρική έκφραση αναβίωσαν με τη βοήθεια της εμψυχώτριαςΜαρίας Μουστάκα τις περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα τους, Οδυσσέα, στο δύσκολο ταξίδι του μέχρι την Ιθάκη. Μοναδική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...