Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο Νάνος Βαλαωρίτης στα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2012

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το Goethe-Institut Athen και το Instituto Cervantes de Atenas απονέμουν τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2012.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με σύντομη ομιλία του ο Νάνος Βαλαωρίτης. Ο Νάνος Βαλαωρίτης είναι ποιητής, πεζογράφος και δοκιμιογράφος και ομότιμος καθηγητής συγκριτικής φιλολογίας και δημιουργικής γραφής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του San Francisco. Έχει επίσης μεταφράσει έργα από τα Αγγλικά και τα Γαλλικά στα Ελληνικά και το αντίστροφο. Τίτλος της ομιλίας του: «Η πολυμερής μετάφραση»

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε τρεις μεταφραστές της αγγλόφωνης, γερμανόφωνης και ισπανόφωνης λογοτεχνίας. Η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, στις 20:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Τα βραβεία αφορούν μεταφράσεις μυθιστορημάτων, διηγημάτων, ποίησης και θεατρικών έργων που εκδόθηκαν το 2011. Το βραβείο σε κάθε νικητή συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1500€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...