Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Συνέδριο bookcrossing στη Θεσσαλονίκη

Book released onto a bench at a bus stop in Ma...Image via Wikipedia
Πάνω 700 βιβλία βρίσκονταν στη φάση απελευθέρωσης αυτό το τριήμερο στην Θεσσαλονίκη. Πιθανόν να «ξεχαστηκανν» σε κάποιο παγκάκι, ένα καφέ ή λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Για την κατάσταση αυτή… θα ευθύνονται οι συμμετέχοντες, στο 5ο Ελληνικό Συνέδριο BookCrossing, που ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα.

Το BookCrossing ξεκίνησε από την Αμερική και τα μέλη της αποτελούν μια παγκόσμια κοινότητα ανταλλαγής βιβλίων. Η ιδέα είναι απλή: Όποιος διαβάζει ένα βιβλίο, αντί να το αφήνει στο ράφι της βιβλιοθήκης του να μαζεύει σκόνη, το «απελευθερώνει», προκειμένου να το βρει ένας άλλος αναγνώστης. Τα βιβλία καταχωρούνται στο www.bookcrossing.com και όποιος βρει ένα «απελευθερωμένο» βιβλίο καλείται να το δηλώσει στο site, προκειμένου να καταγραφεί το ταξίδι του βιβλίου καθώς και οι απόψεις των αναγνωστών και τα συναισθήματα που τους προκάλεσε η ανάγνωση του.

Η ελληνική κοινότητα των BookCrossers αριθμεί 5.000 μέλη, από τα οποία ενεργά είναι τα 600. Κάθε χρόνο συναντιόνται σε διαφορετική πόλη, με στόχο να μιλήσουν για βιβλία, να γνωριστούν καλύτερα, να συνδυάσουν το πρόσωπο με το διαδικτυακό «παρατσούκλι».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 115 bookcrossers απ’ όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαζική απελευθέρωση βιβλίων στην πόλη, ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Βιβλίο και Internet», μυστική εκδήλωση με τη συμμετοχή συγγραφέων, αλλά και μια προσπάθεια να κυκλωθεί ο Λευκός Πύργος με βιβλία. Συμμετέχουν οι συγγραφείς Άρης Δημοκίδης, Ισίδωρος Ζουργός, Απόστολος Λυκεσάς, Σωτήρης Μπαμπατζιμόπουλος, Σίμος και Λένα Οφλίδη, Γιάννης Παλαβός, Στυλιάνα Γκαλινίκη, Σοφία Νικολαΐδου, Σπύρος Παλούκης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Κυριάκος Αθανασιάδης, Κωνσταντίνος Γουσίδης, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Αφροδίτη Ποιμενίδου και ο εκδότης Νίκος Καρατζάς. Στο Cafe Bazaar, θα εκτεθούν μέχρι τις 6 Ιουνίου οι 20 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού «Βιβλίο στο αστικό τοπίο», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...