Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις του μήνα

Michel HouellebecqCover of Michel HouellebecqH ατζέντα των βιβλιοφιλικών εκδηλώσεων, όπως καταγραφονται στο bookpress.gr 

ΤΡΙΤΗ 09/11
ΑΘΗΝΑ

ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
Στις 18:00 παρουσίαση του βιβλίου του Νίνου Φένεκ Μικελίδη «Θρυματισμένο γυαλί» από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Τάσος Γουδέλης, συγγραφέας- δημοσιογράφος και Βασίλης Καλαμαράς, δημοσιογράφος ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Καλλιμάνη και Ιωσήφ Μαρινάκης.

ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (Πεσμαζόγλου 5)
Στις 19:30 παρουσίαση του βιβλίου της Ζέτας Κουντούρη «Ρωγμές στη σιωπή» από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Θα μιλήσουν οι Νένα Κοκκινάκη, συγγραφέας και Μανώλης Πιμπλής, δημοσιογράφος.

ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
Στις 20:30 παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Γιανναρά «Κατά κεφαλήν καλλιέργεια» από τις εκδόσεις IANOS κατά την οποία ο συγγραφέας θα έχει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/11

ΑΘΗΝΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΜΦΙΘ.ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Πανεπιστημίου 30)

Στις 12 το μεσημέρι παρουσίαση του βιβλίου της Πέπης Ρηγοπούλου και του Γιάγκου Ανδρεάδη «Ζητήματα Ιστορίας και Πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ. Θα μιλήσουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, η αναπλ. Καθηγήτρια Μαρία Κομνηνού, ο επικ. Καθηγητής Βασίλης Λεντάκης και ο ποιητής και στιχουργός Ισαάκ Σούσης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ (πλ. Συντάγματος)
Στις 18:00 παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου «Έρωτας υπό αίρεση και άλλα διηγήματα» από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. Με το συγγραφέα θα συνομιλήσει η Έλενα Ακρίτα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

PASS PORT (Καραΐσκου 119, πλ. Κοραή)
Στις 20:00 παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Τζούμα «Πανωλεθρίαμβος» από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γιώργος Χρονάς. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σταύρος Σταυρόπουλος. Τη μουσική της βραδιάς θα επιλέξει η ΚΑΦΚΑ.

ΠΕΜΠΤΗ 11/11

ΑΘΗΝΑ

Βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ (Σόλωνος 60)
Από τις 18:30 και για 2 ώρες οι συγγραφείς Σπύρος Γιανναράς και Κώστας Καλφόπουλος θα συνομιλήσουν για το γαλλικό αστυνομικό μυθιστόρημα και θα διαβάσουν αποσπάσματα από αγαπημένα τους βιβλία. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο συναντήσεων που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.

ΙΑΝΟΣ
Στις 20:30 παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Κούτα «Μια χαραμάδα φως» από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Θα μιλήσουν οι Σωτήρης Δημητρίου, συγγραφέας, Γιώργος Παπασωτηρίου, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος, κριτικός, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ελευθερία Γεροφωκά.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ (Ανδρ.Παπανδρέου 11)
Στις 19:00 πρώτη παρουσίαση των βιβλίων του Γιάννη Μακριδάκη «Λαγού μαλλί» και «Συρματένιοι, ξεσυρματένιοι· όλοι. Χιώτες πρόσφυγες και στρατιώτες στη Μέση Ανατολή. Αφηγήσεις 1941-1946.» από τις εκδόσεις της ΕΣΤΙΑΣ. Ο συγγραφέας θα μιλήσει για τα βιβλία του και θα συζητήσει με το κοινό.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Art café ΣΟΥΙΤΑ (Στρ. Σαράφη 18)
Στις 20:00 παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Μαυρουδή «Επιστροφή στη Σμύρνη. Η θάλασσα μας» από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Ευθύμιος Κουφογιάννης καθηγητής ΜΕ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Παναγιώτης Μαγκλάρας με το πιάνο του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/11

ΑΘΗΝΑ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΕΜΟΝΙ (Ηρακλειδών 22, Θησείο)
Στις 20:00 παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μακριδάκη «Λαγού Μαλλί» από τις εκδόσεις της ΕΣΤΙΑΣ. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας και ο Θωμάς Κοροβίνης.

ΙΑΝΟΣ
Στις 20:30 παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Σταφανάκη «Θα πολεμάς με τους θεούς. Ένα μυθιστόρημα για τον Λεωνίδα» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Δημήτρης Θάνας, επιμελητής εκδόσεων και Γιώργος Ηλιόπουλος, φυσικός. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Όλγα Νικολαϊδου ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Όλγα Νικολαϊδου και Περικλής Λιανός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/11

ΑΘΗΝΑ

Παιδικός ΙΑΝΟΣ
Στις 12:30 παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Γαϊτάνου «Τα ζωτικοπάπουτσα» από τις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Για παιδιά από 4 ετών.

ΙΑΝΟΣ
Στις 16:30 παρουσίαση του βιβλίου της Έλσης Τσουκαράκη «Ας αποφασίσει ο χρόνος», εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ντέπυ Γκολεμά.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ (Ανδρ.Παπανδρέου 11)
Στις 12 το μεσημέρι παρουσίαση του βιβλίου για παιδιά της Αλεξάνδρας Μπίζη «Πώς σε λένε; Σίσσυ Μπλου.» από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/11

ΑΘΗΝΑ

ABOUT (Μιούλη 18, Ψυρρή)
Στις 19:00 οι εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του του Κωνσταντίνου Φλώρου με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του «GUSTAV MAHLER, οραματιστής και δυνάστης».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Φλώρος ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αμβούργου, Ιωάννης Φούλιας μεταφραστής, λέκτορας του Τμ. Μουσικών Σπουδών, Παν. Αθηνών, Ολυμπία Φράγκου -Ψυχοπαίδη καθηγήτρια του Τμ. Μουσικών Σπουδών, Παν. Αθηνών, Γεώργιος Ζερβός μόνιμος επίκουρος καθηγητής του Τμ. Μουσικών Σπουδών, Παν. Αθηνών, Μάρκος Τσέτσος μόνιμος επίκουρος καθηγητής του Τμ. Μουσικών Σπουδών, Παν. Αθηνών.

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΚΥΚΛΟΣ (Πολυτεχνείου 75 & Παλαμά)
Στις 11:00 παρουσίαση του οικολογικού παραμυθιού της Ευαγγελιας Στάθη «Παραμύθια της θάλλασας» από τις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11

ΑΘΗΝΑ
Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010, στις 19.30, υποδεχόμαστε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, μαζί με τις εκδόσεις της Εστίας, δύο σπουδαίους γάλλους διανοούμενους, τον Michel Houellebecq (φωτό) και τον Bernard-Henri Lévy, με την ευκαιρία της έκδοσης στα ελληνικά του βιβλίου τους "Δημόσιος κίνδυνος" .

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΙΑΝΟΣ (Αριστοτέλους 7)
Στις 19:00 παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Ατζακά «Κάτω από τις οπλές» από τις εκδόσεις Άγρα. Θα μιλήσουν οι Θανάσης Γεωργιάδης, συγγραφέας και Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, τραγουδοποιός.

ΠΕΜΠΤΗ 18/11

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ (Ανδρ.Παπανδρέου 11)
Στις 19:00 πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Μάρως Δούκα «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Η συγγραφέας θα συζητήσει με το κοινό.

Βιβλιοπωλείο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (Παπάγου 7 & Αριστοφάνους)
Στις 19:00 συζήτηση για τον σύγχρονο καλλιτεχνικό τοπίο στην Ελλάδα με αφορμή το βιβλίο του Μιχάλη Οδυσσέα Γιακουμάκη «Προκηρύξεις από την ερημιά» από τις εκδόσεις «Ash - In – Art».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/11

ΑΘΗΝΑ

ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
Στις 18:00 «φιλική αναμέτρηση» μεταξύ του Χριστόφορου Κάσδαγλη συγγραφέα του βιβλίου «Το γαμώτο ενός Παναθηναϊκού» και του Αλέξη Σταμάτη συγγραφέα του βιβλίου «Θρυλικές ιστορίες». Συμμετέχουν οι Μίμης Ανδρουλάκης και Αντώνης Αντωνιάδης.

Βιβλιοπωλείο PUBLIC (πλ.Συντάγματος)
Στις 19:00 παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βασταρούχα «Στα ίχνη του Πάκουα» από τις εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ.Το βιβλίο θα προλογίσει ο dr Ιωάννης Κούστας, President & CEO της Danaos Corporation.

ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Ηρακλείτου 10)
Στις 20:00 παρουσίαση των βιβλίων του δικηγόρου Πολύβιου Γ. Πολύβιου «Η διπλωματία της εισβολής», «Κυπριανού και Κυπριακό», «Μακάριος: τα τρία λάθη» και «Το Κυπριακό πρόβλημα παραλογισμοί και προβληματισμοί» από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωσήφ Ιωσήφ. Θα μιλήσουν οι Αλέξης Ηρακλείδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αλέκος Μαρκίδης, π.Γεν. Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χρήστος Ροζάκης, Αντιπρ. του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιάννης Στεφανίδης, Καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Χρήστος Στυλιανίδης, π.Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Βουλευτής.

Πολυχώρος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118)
Στις 20:00 παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Αστοχία υλικού» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Θα μιλήσουν οι Κώστας Καλημέρης και Κώστας Γ.Παπαγεωργίου.

ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
Στις 20:30 παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κουγιουμτζάκη «Το μεγάλο αστείο του κόσμου» από τις εκδόσεις ΔΟΚΙΜΑΚΗ. Θα Θα μιλήσουν οι Γιώργος Γραμματικάκης, Θανάσης Τζαβάρας και Μήτσος Κασόλας ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Δελβινιώτη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βιβλιοπωλείο PUBLIC (Τσιμισκή 24 & Μητροπόλεως 33)
Στις 19:00 παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Μαρούτσου «Το νόημα» από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Θα μιλήσουν οι Άννα Σταυρακοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεατρολογίας ΑΠΘ, Ιορδάνης Κουμασίδης, Υπ. Διδάκτορας Φιλοσοφίας, μεταφραστής. Συντονίζει ο εκδότης του περιοδικού Ένεκεν, Γιώργος Γιαννόπουλος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11

ΑΘΗΝΑ

Παιδικός ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
Στις 12 το μεσημέρι εκδήλωση για παιδιά από 4 ετών με αφορμή το βιβλίο της Αθηνάς Μπίνιου «Στο πανηγύρι των πουλιών» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Βιβλιοπωλείο ΦΛΩΡΑΣ (Εθν.Αντιστάσεως 87)
Παρουσίαση του βιβλίου της Άννης Θεοχάρη "Που πάει ένα μπαλόνι όταν φεύγει από το χέρι σου"από τις Εκδόσεις Λιβάνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11

ΑΘΗΝΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ (Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο)
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, το Κέντρο διοργανώνει νέο κύκλο αφήγησης παραμυθιών σε συνεργασία με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Λίλα Πατρόκλου και την παιδαγωγό, με ειδίκευση στο παιχνίδι, Νατάσα Ψαριανού. Αυτή την Κυριακή ανάγνωση του βιβλίου «Φίλοι, φως, φανάρι» της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, με εικονογράφηση της Μαρίας Τζαμπούρα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...