Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σεμινάριο «Πως ζωντανεύω ένα κείμενο;»

Ο τομέας Παιδαγωγικών σπουδών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, υποστηρίζει τη διοργάνωση του σεμιναρίου «Πως ζωντανεύω ένα κείμενο;» που οργανώνει και προσφέρει ο Όμιλος ΔΟΜΗ.

Το σεμινάριο, επεξεργάζεται διάφορα είδη γραπτού λόγου (παραμύθι, διήγημα, ποιήματα) με στόχο οι συμμετέχοντες να μάθουν πώς να δίνουν σάρκα και οστά στα κείμενα, έτσι ώστε μέσα από αυτά, να προκύψει ένα θεατρικό δρώμενο, μια δραματοποίηση, ένας αυτοσχεδιασμός, ένα story telling ή μια performance.

Σ’ αυτό το σεμινάριο, αντιμετωπίζουμε το κείμενο ως ένα ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, κινείται, έχει σχήμα, χρώμα, μυρωδιά, γεύση, έχει δηλαδή τη δική του ζωή.

Μέσα από διάφορες μεθόδους, θα εξερευνήσουμε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας κάποιες θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά κυρίως μέσα από βιωματικές ασκήσεις. Το κεντρικό θέμα που επεξεργαζόμαστε σ’ αυτό το σεμινάριο είναι πως το σώμα μας, η φωνή μας, η μουσική, τα σκηνικά αντικείμενα, ο φωτισμός, μεταμορφώνεται σε οχήματα που μας ταξιδεύουν στις ιστορίες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς, εμψυχωτές, συγγραφείς και σε όσους αγαπούν τη λογοτεχνία και το θέατρο.

Συντονίστρια είναι η κα Μαρίνα Βήλλου, Σκηνοθέτης, Εμψυχώτρια ομάδων, Συγγραφέας θεατρικών έργων.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 μήνες και περιλαμβάνει οκτώ εκπαιδευτικές συναντήσεις διάρκειας 120 λεπτών.

Πιο συγκεκριμένα:

1η Συνάντηση: Εισαγωγή στις μεθόδους

1ο Εργαστήρι: «Με αφορμή ένα παραμύθι» ( 2 συναντήσεις)

2ο Εργαστήρι: «Με αφορμή ένα διήγημα» (2 συναντήσεις)

3ο Εργαστήρι: «Με αφορμή ένα ποίημα» (2 συναντήσεις)

4ο Εργαστήρι: Workshop – Βιωματικό ( 1 συνάντηση)

Η έναρξη του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2011. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές: Όμιλος ΔΟΜΗ, τηλ.:210 3800 300, αρμόδια κα B. Καββαδά, e-mail: vkavvada@iekdomi.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...