Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

O Tζαβάρας ξηλώνει όλο το διοικητικό συμβούλιο και τη διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας ζήτησε τις παραιτήσεις σύσσωμου του Δ.Σ., του προέδρου και της διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ μετά τις καταγγελίες για την σύγκρουση πνευματικών συμφερόντων.

Αφορμή για την σαρωτική κίνηση του Υπουργού ήταν δημοσίευμα στο Bhmagazino την Κυριακή όπου η Λώρη Κέζα κατήγγειλε πως η επιτροπή 9 ατόμων που διορίστηκε για το πρόγραμμα Φιλαγνωσία στα Σχολεία, επέλεξε την αγορά 498 βιβλίων, εκ των οποίων τα 33 ήταν γραμμένα από δυο μέλη της επιτροπής και συγγενείς τους. Η επιλογή βιβλίων για τη Φιλαναγνωσία είχε καταγγελθεί από πολλούς μικρότερους εκδότες, λέγοντας ότι ευνοούσε σκανδαλωδώς τις εκδόσεις Πατάκη, που είχε στον κατάλογο το ¼ περίπου του συνόλου των βιβλίων που θα αγοράζονταν για να ενισχύσουν το πρόγραμμα, έναντι 315.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει η Λώρη Κέζα, η επιτροπή επέλεξε βιβλία του Μάνου Κοντολέοντος, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (και οι δύο μέλη της επιτροπής), αλλά και της συζύγου και της θυγατέρας του κυρίου Κοντολέοντος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει περισσότερες από 130 συνεργασίες με τον οίκο Πατάκη, και η οικογένεια Κοντολέοντος περί τις 110.

Έτσι σήμερα ο κ. Τζαβάρας ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ, του Προέδρου κ. Θανάση Βαλτινού, της Διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ κ. Κατρίν Βελισσάρη όπως και της Επιτροπής για την Φιλαναγνωσία. Προανήγγειλε και έλεγχο για το κατά πόσο αδιάβλητη είναι και η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Βιβλίων για Παιδιά .

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...