Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Στις διακοπές οι Γιαννιώτες θυμούνται τα βιβλία

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Κοντεύει Αύγουστος πλέον και οι περισσότεροι -αν δεν βρίσκονται ήδη σε κάποιο θέρετρο- ετοιμάζονται να ξεκινήσουν για τις διακοπές τους. Η θετική διάθεση λόγω του καιρού σε συνδυασμό με την ύπαρξη περισσοτέρου ελευθέρου χρόνου μας δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τα χόμπι μας.Ένα από αυτά είναι το διάβασμα. Εμείς κάναμε μια ερευνά σε βιβλιοπωλεία της πόλης για να μάθουμε ποια βιβλία προτιμά το αγοραστικό κοινό των Ιωαννίνων τις ημέρες των διακοπών.Αν και το διάβασμα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας εντούτοις αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τις διακοπές. Ο χρόνος κυλά δημιουργικά και οικονομικά!Με έξοδα της τάξης των 15 με 30 ευρώ μπορεί κανείς να βρίσκει συντροφιά σε ένα ωραίο βιβλίο για ένα μήνα ή και περισσότερο.Συμφωνά με πληροφορίες των βιβλιοπωλείων που επισκεφτήκαμε οι πωλήσεις των βιβλίων μεγιστοποιούνται τις εποχές των γιορτών, γεγονός που δείχνει ότι το βιβλίο είναι ένα από τα καλυτέρα δώρα που μπορείς να κανείς σε κάποιον. Εξίσου υψηλές είναι οι πωλήσεις και το καλοκαίρι αφού το βιβλίο είναι ιδανική συντροφιά στη παραλία και όχι μονό.Για να φτάσουν οι αναγνώστες μέχρι την αγορά ενός βιβλίου πρέπει κάτι να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η διαφήμιση και η προβολή είναι ο καλύτερος και αποδοτικότερος τρόπος. Όπως μάθαμε οι περισσότεροι αναγνώστες επιλεγούν το βιβλίο που θα αγοράσουν από διαφημίσεις σε εφημερίδες, στην τηλεόραση, σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ, σε περιοδικά ή ακόμα και από τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων. Στο Publicμάλιστα γίνονται εκδηλώσεις στις οποίες δίνουν το παρόν οι ίδιοι οι συγγραφείς για να διαφημίσουν το βιβλίο τους.

Μυθιστόρημα και επιστημονική φαντασία

Η επιλογή του σωστού βιβλίου για τον κάθε αναγνώστη δεν είναι εύκολη αλλά ο διαχωρισμός τους σε διαφορές κατηγορίες (ψυχολογία, ιστορία, φιλοσοφία, επιστημονική φαντασία, θρησκεία κ.α.) του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει αυτό που ανταποκρίνεται στα γούστα του. Οι βιβλιοπώλες μας είπανε ότι τα βιβλία που προτιμώνται περισσότερο είναι τα μυθιστορήματα και η επιστημονική φαντασία Αναφορικά με το μέγεθος, οι αναγνώστες δείχνουν μια προτίμηση προς τα μικρά βιβλία αφού χρόνος υπάρχει, όχι όμως και υπομονή για να διαβάζουμε τόμους 1500 σελίδων όπως για παράδειγμα το «Πόλεμος και ειρήνη» του Τολστόι. Όσον αφορά τα ξένα και τα ελληνικά βιβλία οι γιαννιώτες αναγνώστες δε δείχνουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και τα επιλέγουν εξίσου. Ωστόσο συμφωνά με το βιβλιοπωλείο «Κουμπλομάτης» οι γυναίκες δείχνουν μια ελαφρά προτίμηση στα ελληνικά βιβλία ενώ οι άντρες στα ξένα.

Η πρόταση μας

Η δική μας πρόταση για τους λάτρεις των βιβλίων είναι «Κορίτσι με το τατουάζ» του Στίνγκ Λάρσον το οποίο έγινε bestsellerστη Σουηδία και έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο. H ιστορία του έχει ως εξής: Η Χάριετ Βάνιερ εξαφανίστηκε πριν από τριάντα έξι χρόνια κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας, δε βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος της δεκαεξάχρονης κοπέλας. Η υπόθεση έκλεισε, όλοι ξέχασαν τις λεπτομέρειες εκτός από το θείο της Χάριετ, τον Χένρικ Βάνιερ, έναν ηλικιωμένο βιομήχανο, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει το μυστήριο προτού πεθάνει. Έτσι αποφασίζει να καλέσει έναν δημοσιογράφο στην έπαυλη του και να του αναθέσει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Αυτός στη συνέχεια γνωρίζει μια κοπέλα ,που έχει το κορμί της γεμάτο από τατουάζ, η οποία θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει να διαλευκάνουν το μυστήριο.«Το κορίτσι με το τατουάζ» είναι ένα ερωτικό θρίλερ με ενδιαφέρουσα πλοκή και απροσδόκητο φινάλε.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...