Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

«Το πείραμα - Η γιουγκοσλαβική εμπειρία και η διάλυση των Βαλκανίων»

Την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), τα Βιβλιοπωλεία «Σπανίδη» και οι Εκδόσεις «Αρμός» παρουσιάζουν το βιβλίο του συγγραφέα-δημοσιογράφου κ. Άκη Κοσώνα με τίτλο «Το πείραμα - Η γιουγκοσλαβική εμπειρία και η διάλυση των Βαλκανίων»

Ακριβώς έντεκα χρόνια πριν, παραμονές Πάσχα βομβαρδίστηκε από τις νατοϊκές δυνάμεις και αποδυναμώθηκε καθοριστικά η Σερβία, διαλύθηκε ότι είχε απομείνει από τη Γιουγκοσλαβία και ανασχηματίστηκαν τα σύνορα στα Βαλκάνια για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αμερικανική επιλογή να τελειώνουν με τη Γιουγκοσλαβία και να ανοίξουν το δρόμο στην ίδρυση νέων κρατών, δημιούργησε μια νέα κουλτούρα, μια νέα αντίληψη πραγμάτων στη βαλκανική χερσόνησο : Διέλυσε οριστικά την αίσθηση των ισχυρών κρατών και επέβαλε καθεστώς εξάρτησης από τρίτες δυνάμεις σε χώρες που είτε υπήρχαν στο παρελθόν και σχημάτισαν τη Γιουγκοσλαβία, είτε δεν υπήρχαν και γεννήθηκαν τώρα.

Εισηγητές

Παναγιώτης Σγουρίδης, π. Βουλευτής Ν. Ξάνθης - Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Γρηγορίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 20:00. η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί και στην Κομοτηνή στο βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο πανεπιστημιακός Φάνης Μαλκίδης, παρουσία του ίδιου του συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...