Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Συμβόλαιο – χρυσάφι για την αυτοβιογραφία του Ασάνζ

Julian Assange . WikileaksImage by Abode of Chaos via FlickrΣυμβόλαιο για την αυτοβιογραφία του, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου λιρών έχει υπογράψει ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, όπως εξηγεί ο ίδιος σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.

Ο Ασάνζ εξηγεί ότι το ποσό αυτό θα τον βοηθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι των κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση δύο γυναικών στη Σουηδία.

«Δε θέλω να γράψω αυτό το βιβλίο, αλλά θα το κάνω. Έχω ήδη ξοδέψει 200.000 λίρες για δικαστικά έξοδα και πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να διατηρήσω τον Wikileaks», σημειώνει.

Ο Ασάνζ τονίζει στη συνέντευξή του ότι θα λάβει 800.000 δολάρια (600.000 ευρώ) από τον αμερικανό εκδότη του Αλφρεντ. Α. Κνοπφ και 325.000 λίρες (380.000 ευρώ, 500.000 δολάρια) από το βρετανικό εκδοτικό οίκο Canongate. Εξάλλου, άλλα συμβόλαια θα τού αποφέρουν 1,1 εκατομμύρια λίρες.

Ο Ασάνζ που συνελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου στη Βρετανία και οδηγήθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας έξω από το Λονδίνο, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και με εγγύηση.

Νέα ακρόαση έχει οριστεί για τις 11 Ιανουαρίου ενώ η ακροαματική διαδικασία για την ενδεχόμενη έκδοσή του στη Σουηδία θ’ αρχίσει στις 7 Φεβρουαρίου και ενδεχομένως να διαρκέσει πολλούς μήνες, καθώς είναι πιθανό να ασκηθούν πολλές εφέσεις.

Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον είναι πιθανό ν΄ασκήσει δίωξη σε βάρος του με την κατηγορία της κατασκοπείας μετά την αποκάλυψη από τον ιστότοπο Wikileaks αμερικανικών απόρρητων διπλωματικών εγγράφων.
SKAI.GR
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...