Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οι θησαυροί της Βοιωτικής γης ζωντανεύουν

Στο νέο βιβλίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Eurobank EFG «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών» 

Η πλούσια ιστορία και τέχνη της Βοιωτίας από την παλαιολιθική έως και τη βυζαντινή περίοδο και οι θησαυροί που έχουν κατά καιρούς βρεθεί στη Βοιωτική γη, ζωντανεύουν στη φετινή έκδοση που χρηματοδοτούν και επιμελούνται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Eurobank EFG με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών». Η δωδέκατη προσθήκη στη σειρά «Ο Κύκλος των Μουσείων» παρουσιάστηκε στο Παλλάς Αθηνά, έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Κατά την ομιλία της η κ. Μαριάννα Ι. Λάτση σημειώνοντας το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο παρουσιάζεται η φετινή έκδοση υπογράμμισε ότι «ισορροπώντας μεταξύ της ανάγκης συνεχούς ανάδειξης και προβολής του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της ακόμα επιτακτικότερης ανάγκης για ποικιλότροπη στήριξη της σύγχρονης Ελλάδας, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση επιχειρεί καθημερινά να προσαρμόσει τις δράσεις του για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις». «Δεν επιδιώκουμε τις ασφαλείς και προφανείς χορηγικές επιλογές που απλά θα ενισχύσουν το κύρος και την αξιοπιστία του Ιδρύματός μας. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επαφή με την κοινωνική επικαιρότητα και αναζητούμε νέους και πρωτότυπους τρόπους αμφίδρομης επικοινωνίας με την κοινωνία, στηρίζοντας συχνά καινοτόμα προγράμματα», τόνισε. Προσέθεσε ότι: «Αρμονικά ενταγμένη στους στόχους του Ιδρύματος είναι και η έκδοση που παραδίδουμε σήμερα, αφιερωμένη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας. Θέλω πραγματικά να ελπίζω ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης των Θηβών, που ανακαινισμένο θα ανοίξει πολύ σύντομα τις πύλες του, με την ελάχιστη συνδρομή της έκδοσης αυτής, θα αποκτήσει την αναγνωρισιμότητα και τη θέση που του αναλογεί στο ψηφιδωτό των ελληνικών αρχαιολογικών μουσείων της πατρίδας μας».

Η παρουσίαση του «Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών» πραγματοποιείται μέσα από έναν πολυτελή τόμο 400 σελίδων, εικονογραφημένων συνολικά με 671 φωτογραφίες. Η γενική φροντίδα της έκδοσης ανήκει στην κ. Ειρήνη Λούβρου, ο σχεδιασμός και η καλλιτεχνική επιμέλεια στον κ. Δημήτρη Καλοκύρη ενώ η φωτογράφηση στον κ. Σωκράτη Μαυρομμάτη. Η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Φωτόλιο & Typicon Α.Ε., υπεύθυνος για τους διαχωρισμούς ήταν η Indigo Graphics A.E. και για τη βιβλιοδεσία η Στάμου Ε.Π.Ε. Η μετάφραση στα Αγγλικά έγινε από την κ. Τζούντη Γιαννακοπούλου.

Όπως κάθε χρόνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, θα διανείμει αντίτυπα της νέας έκδοσης του Κύκλου των Μουσείων σε Τμήματα Αρχαιολογίας Ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και Ινστιτούτα στην Ελλάδα, υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο τόμος είναι επίσης διαθέσιμος, σε ψηφιακή μορφή στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, προσβάσιμη από την ιστοσελίδα www.latsis-foundation.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...