Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών

Την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που για πρώτη φορά θα
πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011 εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στους εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρη Π. Κρανιώτη, Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνεδρίου και Κατερίνα Ζιαζιά - Σουφλιά.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών, διεξάγεται από το 1969, σε διάφορες χώρες του κόσμου και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International) που είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου και συγκεντρώνει ποιητές από όλο τον κόσμο. Στόχος του θεσμού η προώθηση της «Παγκόσμιας Αδελφοσύνης και Ειρήνης μέσω της Ποίησης», χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκεύματος, εθνικότητας.

Τιμώντας την πόλη της Λάρισας, ως «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Ποίησης» για το έτος 2011, το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλική πρωτεύουσα μετά την εκλογή στις ΗΠΑ του Λαρισαίου ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη ως Προέδρου του συνεδρίου και θα περιλαμβάνει εκτός του επιστημονικού και ποιητικού μέρους, κοινωνικές εκδηλώσεις βασισμένες σε διεθνή πρότυπα, αλλά και στην Ελληνική φιλοξενία και εθελοντισμό, με γνώμονα τη προβολή της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και γενικότερα της χώρας μας, της Ιστορίας της και του Πολιτισμού της.

Μέσα από επισκέψεις σε Αρχαιολογικά, Ιστορικά και Θρησκευτικά μνημεία αλλά και μνημεία φυσικού κάλλους , θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Λάρισα και τη Θεσσαλία, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι ποιητές, που μέχρι στιγμής προέρχονται από 30 χώρες του κόσμου.

Στα πλαίσια του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το «1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης», με συμμετοχή ποιητών από τις χώρες της Μεσογείου, με στόχο την καθιέρωσή του ως θεσμού που θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην περιοχή της Λάρισας. Σκοπός του είναι, η ενδυνάμωση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των λαών της Μεσογείου, η ανάδειξη της ποίησης των χωρών της, καθώς και ο πολιτιστικός διάλογος, που θα λειτουργήσει ως συνεκτικός κρίκος ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργία της Μεσογείου.

Θερμή και ουσιαστική ήταν η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού που δήλωσε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας για ένα τόσο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που τιμά την πόλη, την περιφέρεια και την χώρα μας.

«Είναι εδραία πεποίθησή μου ότι η Θεσσαλία είναι πρωτοπόρος στον πολιτισμό όπως επίσης ότι οι πολίτες στην Ελληνική Περιφέρεια διψούν για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει την διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση που περνά η χώρα μας», τόνισε ο Κ. Αγοραστός
larisanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...