Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Όταν Έπεσαν Οι Μάσκες

Ελμινα Πασσά, Θάρρης Πασσάς, Ν. Ράγιου
Το βιβλίο " Όταν έπεσαν οι μάσκες" παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Η συγγραφέας, με το ψευδώνυμο Εψιλον Μ. είναι η Πατρινή Ευτυχία Μαυροειδή και είναι θεία της Νατάσας Ράγιου.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία με τραγικό τέλος, που συνέβη πριν πολλά χρόνια σε γνωστή οικογένεια της Πάτρας, με φόντο το Πατρινό Καρναβάλι .Στόχος είναι κάποια στιγμή να γίνει σενάριο για κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτικό σήριαλ.

Το βιβλίο


Φοράει μακρύ μαύρο παλτό κι ένα καπέλο κρύβει τα κατάξανθα μαλλιά της. Προχωράει μέσα στο πλήθος με δυσκολία.. Είναι Αποκριά….

Η βαριά σιδερένια πόρτα, ορθώνεται απειλητική μπροστά της. Το βλέμμα της συγκεντρώνεται στη σκουριασμένη κλειδαριά που κρέμεται, αφήνοντας την πόρτα μισάνοιχτη. Στο βάθος υψώνεται το παλιό αρχοντικό έρημο και σιωπηλό.

…Το χέρι της σπρώχνει αργά την πόρτα, αλλά τα πόδια της μένουν καρφωμένα στη γη. Αρνούνται να την υπακούσουν. Βγάζει τη μάσκα. “Η μάσκα!” σκέφτεται, “Tι μπορεί να κρύβει μια μάσκα; Παιχνίδι χαράς ή παιχνίδι θανάτου;” Προχωράει σαν υπνωτισμένη προς το σπίτι. Στέκεται κάτω από τη βεράντα. Εκεί ακριβώς που έβλεπε το δωμάτιο εκείνης… της Αναστασίας Καραμάνου. Της γυναίκας που αγαπούσε χωρίς να ξέρει γιατί και που μίσησε αργότερα, ξέροντας πολύ καλά το γιατί!

Ν. Ράγιου-Ευτυχία Μαυροειδη
Δεν είναι παραμύθι. Μοιάζει με παραμύθι. Είναι μια ιστορία που την έλεγαν μυστικά τα βράδια οι θείες μου, όταν με κοίμιζαν στην αγκαλιά τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ


H Έψιλον Μι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα όπου και τελείωσε το Αρσάκειο σχολείο. Είναι απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας Αθήνας. Από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη έχει εκδοθεί το βιβλίο της «Μια αλλιώτικη νύχτα» που απέσπασε θερμές κριτικές. Το «Όταν έπεσαν οι μάσκες» είναι το δεύτερό της μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...