Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσίαση του βιβλίου "Το μελάνι της σουπιάς" στο Πολύεδρο

Αυτό το Σάββατο συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Πολύεδρο με την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου, «Το μελάνι της σουπιάς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη αυτό το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 11 το πρωί.

«Ο Ξαπλώστρας ο αστερίας ψιθυρίζει στο αστεράκι, το δραπέτη του ουρανού, τι συνέβη στον πλανήτη Γη, όταν ο ψαρόκοσμος αγανάκτησε πια με τα σκουπίδια των ανθρώπων στις θάλασσες και τα ποτάμια και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Το αστεράκι μαθαίνει από πρώτο χέρι για τη δράση του στρατηγού κάβουρα, της Παχουλένιας φάλαινας, της Μπουρμπουλήθρας Θαλάσσιους και τόσων άλλων ηρώων που τα κατορθώματά τους γράφτηκαν με το μελάνι της Πέπης της σουπιάς.

Όμως μπερδεύεται όταν βλέπει το συγγραφέα της ιστορίας να αφήνει το μολύβι και να παίρνει ενεργά μέρος στη δράση. Θα καταφέρει ο Ιπποκράτης να σώσει τον πλανήτη;
Ποιοι θα τον βοηθήσουν; Και τι είναι αυτή η σημαία ΣΑΣ που κανένας από τους ισχυρούς της Γης δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει;»
Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε το 1966 στην Παραλία Πλατάνου Αχαΐας και ζει με την οικογένειά της στην Ακράτα. Συναντά και πάλι τους μικρούς αναγνώστες της με το τρίτο της βιβλίο Το Ατύχημα του Αϊ-Βασίλη. Έκανε μαζί τους δυο μεγάλα ταξίδια με Μια Κάλτσα που τη Λέγαν Ευρυδίκη (1999) και την Κόρη των Αιγών (2002) από τις εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη. Είναι δασκάλα της πράξης και μοιράζεται τα όνειρά της με τους μαθητές της στις φωτεινές αίθουσες των σχολείων, μέσα από βραβευμένους διαδικτυακούς διαγωνισμούς, δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, χρήση νέων τεχνολογιών, άρθρα σε παιδικά περιοδικά και θεατρικές παραστάσεις. Είναι κάτοχος MS στις επιστήμες της Αγωγής, διδάσκει σε σεμινάρια, κάνει εισηγήσεις σε παιδαγωγικά συνέδρια, οργανώνει συνέδρια στο Δήμο Ακράτας, επιμελείται εκδόσεις με έργα των παιδιών και αρθρογραφεί σε περιοδικά για τη διδακτική της γλώσσας και της λογοτεχνίας και στον τοπικό Τύπο για κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Είναι μέλος πολλών σωματείων που αφορούν το παιδικό βιβλίο και τη συγγραφή. Συνεργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στην ταινία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Η Μαγεία των Ελληνικών Σπηλαίων» (1999) με το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου.
Το δέντρο των ευχών και Ιστορίες γιορτινές για τα παιδιάστο Πολύεδρο.

Ιστορίες γιορτινές θα ακούσουν τα παιδιά από την αφηγήτρια και συγγραφέα Άννα Δενδρινού, 11 η ώρα το πρωί της Κυριακής.

Μπαίνοντας στο κλίμα των ημερών θα γράψουν τις δικές τους ευχές και θα φτιάξουν το Δέντρο των Ευχών που θα τοποθετηθεί στον κήπο του Πολύεδρου, στολισμένο και γιορτινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...