Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΝΑ ΒΕΡΟΥΛΗ ''ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ''

Κυκλοφόρησε  από τις εκδόσεις Άγκυρα το νέο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου και της Άννας Βερούλη με τίτλο ''Μαραθώνιος Ονείρων'', με αφορμή τη διεξαγωγή του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας στις 31 Οκτωβρίου και της επετείου των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.
  Πρόκειται για ένα επαναστατικό εφηβικό κείμενο με μια ιδιαίτερη ματιά πάνω στη συμμετοχή ενός σύγχρονου εφήβου σε ένα αγώνα σαν κι αυτόν, που σκοπό έχει να καταδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο πέρα από τα χιλιόμετρα.Σκέψεις, όνειρα, αδιέξοδα, αντιδράσεις, αμφισβητήσεις στη διάρκεια ενός αγώνα, που όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή έχει και μια σκληρή πλευρά, που όμως καταφέρνεις να ξεπερνάς, όχι γιατί συμβαίνει κάτι μαγικό, αλλά γιατί το θέλεις πολύ. Ο μαραθώνιος παραλληλίζεται με την ίδια τη ζωή, τις ανηφόρες της και τις κατηφόρες της, τη μοναξιά της και τη βοή της, τα πάνω της και τα κάτω της.
 Το κύριο αφήγημα του βιβλίου συνοδεύει και ένα δεύτερο μέρος με παραλειπόμενα-29 μικρές ιστορίες από μαραθωνίους από το 1896 έως σήμερα, που όμως καταδεικνύουν την ανθρώπινη πλευρά του αγώνα, πέρα από νίκες, ρεκόρ και χρυσά μετάλλια, καθώς και φωτογραφικό συλλεκτικό υλικό, που μέρος του πρώτη φορά βγαίνει στη δημοσιότητα.
 Ο ''Μαραθώνιος ονείρων'' θα κυκλοφορήσει και στα αγγλικά και θα είναι το επίσημο βιβλίο της διοργάνωσης, που θα δοθεί  στο συνέδριο και το  διεθνές συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο από 28 έως 30 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...