Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Το βιβλίο του Κώστα Βαξεβάνη «ο άνθρωπος του τείχους» παρουσιάζεται στην Ξάνθη

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, στις 8 το βράδυ, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» και τα βιβλιοπωλεία «Σπανίδη», παρουσιάζουν τον γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και το βιβλίο του «Ο άνθρωπος του τείχους».
Η υπόθεση ή μήπως η πραγματικότητα; ξεκινά στο Βερολίνο της δεκαετίας του '90. Στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, ένας άνθρωπος σκυμμένος πάνω σε περιοδικά προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει ένα μήνυμα.
Μπορεί να σημαίνει τη σωτηρία του, την ώρα που το Τείχος του Βερολίνου γκρεμίζεται στο κεφάλι του. Την ίδια στιγμή ένας δημοσιογράφος χαζεύει τα συντρίμμια του Τείχους και μαζί μιας χώρας που δεν υπάρχει. Της Ανατολικής Γερμανίας.
Προχωρώντας ανάμεσα στα σουβενίρ του παλιού υπαρκτού σοσιαλισμού, τους μεθυσμένους πρώην Ανατολικογερμανούς και την αβεβαιότητα, θα φτάσει ως το κτίριο της Στάζι, της πιο ισχυρής μυστικής υπηρεσίας του κόσμου. Ένα συμβατικό ρεπορτάζ μετατρέπεται σε εφιάλτη.
Ο σκοτεινός δρόμος ανοίγει: πράκτορες που πουλάνε μυστικά, πολιτικοί που χρηματίζονται, εκδότες που εκβιάζουν, η απαρασάλευτη πραγματικότητα μια πλαστή εικόνα. Ανάμεσά τους ένας Έλληνας, υπεράνω υποψίας, από τους μεγαλύτερους πράκτορες της Στάζι, δίνει μάχη για να μην αποκαλυφθεί. Όσα εξελίσσονται δεν μοιάζουν καθόλου με ταινίες του Τζέιμς Μποντ.
Είναι η αλήθεια χωρίς έλεος. Και στην αλήθεια το μέταλλο ενός όπλου είναι το ίδιο σκληρό με τον έρωτα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μάρκος Μπόλαρης, Βουλευτής Ν. Σερρών, π. Υπουργός, Κώστας Μπλιάτκας, Γενικός Διευθυντής ΕΤ3, Δημοσιογράφος και ο συγγραφέας.
Συντονίζει ο διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης κ. Τηλέμαχος Αρναούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...