Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Γουίλιαμ Σαρογιάν

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αρμενίας στην Αθήνα και το Κέντρο Ελληνο-Αρμενικών Μελετών διάλεξη του εικαστικού Δημήτρη Ζουρούδη με τίτλο «Γράφοντας με χρώματα: Ο Γουίλιαμ Σαρογιάν μέσα από τα σχεδιάσματά του».

Πρόκειται για την δεύτερη εκδήλωση του αφιερώματος στον γνωστό αμερικανο-αρμένιο συγγραφέα Γουίλιαμ Σαρογιάν, που οργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατό του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Εκτός από το συγγραφικό του έργο, ο Σαρογιάν μας άφησε έναν αριθμό σχεδιασμάτων φιλοτεχνημένων με περιστασιακά υλικά και εργαλεία σχεδιασμού.

Τα εν λόγω ζωγραφικά δημιουργήματα μπορούν να χρησιμεύσουν ως μία δεύτερη, παράλληλη με το λογοτεχνικό του έργο, οδό προσέγγισης και ερμηνείας του ανθρώπου και δημιουργού Γουίλιαμ Σαρογιάν. Αυτό ακριβώς θα επιχειρήσει στη διάλεξή του ο εικαστικός και Επίκουρος Καθηγητής Ζωγραφικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ζουρούδης.

Ο κ. Ζουρούδης θα μιλήσει για τον λόγο ως εικόνα και το χειρόγραφο ως οπτική πληροφορία, συσχετίζοντας τον γραπτό λόγο με την σημερινή οπτική αντίληψη. Κατόπιν, θα αναλύσει την αφετηρία της έκφρασης του Γουίλιαμ Σαρογιάν επικεντρώνοντας στο εικαστικό αλφαβητάριο του συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...