Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Γιώργος Κοκοτός "τζιά-θερμιά"

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Gema το βιβλίο του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κοκοτού με τίτλο «τζιά - θερμιά».

Αιγαίο, Αύγουστος 1989. Το Tani-Blue ανοίγει πανιά για την Κρήτη, σ’ ένα ταξίδι επιστροφής προς την πατρίδα. Πάνω στο μικρό ιστιοφόρο ο Γιώργος, με σύντροφο το γιό του, αποτολμώντας μια γενναία κατάθεση ψυχής, ξεκινά να ξεδιπλώσει τις αναμνήσεις του, από τα παιδικά χρόνια στο πατρικό χωριό, τις Δαφνές, έως την απότομη, τραγική «ενηλικίωσή» του. Η σκληρή αναμέτρηση των δύο αντρών, τόσο με τα στοιχεία της φύσης όσο και με τα φαντάσματα που τους στοιχειώνουν, θα χτίσει δυνατούς δεσμούς μεταξύ τους και θα φέρει το νέο κοντά στις ρίζες που τον δένουν με το παρελθόν της οικογένειάς του. Η αποκρουστική πραγματικότητα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και της εμφύλιας σύρραξης δοσμένη μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, μια συναρπαστική εφηβεία με φόντο ένα από τα ωραιότερα νησιά της Μεσογείου και το αναπάντεχο τέλος.

Στο βιβλίο «τζιά - θερμιά», ο Γιώργος Κοκοτός αφηγείται μια ιστορία που κόβει την ανάσα του αναγνώστη και μιλάει στην ψυχή του.

Βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Γιώργος Κοκοτός γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1936 στην Κρήτη. Εκεί πέρασε τα χρόνια του πολέμου, καθώς και τα πρώτα μαθητικά του χρόνια.

Τελείωσε το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και στη συνέχεια φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το οποίο απέκτησε τα διπλώματα του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού και του Πολιτικού Μηχανικού.

Ασχολήθηκε με πολεοδομικές μελέτες, μεταφορές κατολισθαινόντων οικισμών στην Ευρυτανία και με μελέτες και εφαρμογές ρυμοτομικών σχεδίων. Αργότερα, ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές κτηριακών κυρίως έργων, ιδιωτικών και δημοσίων, στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Είναι δημιουργός πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα της Κρήτης, όπως επίσης και ιδρυτής της εταιρείας Κτήμα Γ.Κοκοτού και της οινοποιητικής εταιρείας Σεμέλη, παραγωγού των ομώνυμων κρασιών. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και είναι τακτικό μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αρχικά ως κολυμβητής, στη συνέχεια ως αθλητής στίβου στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο και αργότερα ως μέλος του Πανελληνίου Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης και κυβερνήτης ιστιοπλοϊκού σκάφους σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τα διοικητικά αθλητικών ομίλων, διατελέσας αντιπρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ., πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Αθηνών, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ιππικού Τριάθλου.

Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στο golf.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους, μια κόρη και μια εγγονή.

Σελ.:300, Τιμή: € 20

ISBN: 978-960-6893-13-1

Εκδόσεις Gema

Σπευσίππου 1, Αθήνα 10675, τ: +30 210 7258350, φ: +30 2107222072 e mail: info@gemapublications.gr, www.gemapublications.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...