Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μιχαλόπουλος - Βερούλη: ''Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος''

Άλλος ένας Χριστουγεννιάτικος μήνας γεμάτος εκδηλώσεις ξεκινάει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το μοναδικά ανατρεπτικό βιβλίο ''Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος'' των αθλητών συγγραφέων και εκπαιδευτικών Νίκου Μιχαλόπουλου και Άννας Βερούλη.

Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009 και έσπασε κάθε συγγραφικό ρεκόρ ξεπερνώντας τα 35.000 αντίτυπα στους δύο μόλις πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, ενώ αποτέλεσε το επίσημο βιβλίο του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΣΠΑΥ, του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και διά βίου Μάθησης μοιράστηκε σε 31.000 μαθητές των σχολείων των 15 δήμων, που απαρτίζουν τον ΣΠΑΥ και έχουν σύνορο τον Υμηττό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ από την Ευρωπαική Επιτροπή του ECOCITY για θέματα περιβάλλοντος

Το πρόγραμμα των συγγραφέων περιλαμβάνει εκδηλώσεις στο ATHENS HEART στις 2 Δεκεμβρίου, μια περιοδεία σε 17 σχολεία στην Λευκωσία, στην Λάρνακα και στην Λεμεσσό της Κύπρου γαι δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από 4 έως 8 Δεκεμβρίου, ενώ το βιβλίο θα αποτελέσει το κύριο θέμα της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Αντικαρκινικού Συνδέσμου της Κύπρου, που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στην Λευκωσία, μια σειρά παρουσιάσεων σε όλα τα LAPIN HOUSE στις 10, 17, 18 και 24 Δεκεμβρίου καθώς και μια σειρά εκδηλώσεων σε σχολέια των Αχαρνών στις 12 Δεκεμβρίου, στο Κιάτο στις 13 Δεκεμβρίου, στην Θάσο στις 16 Δεκεμβρίου, στα Εκαπιδευτήρια Γείτονα στις 20 Δεκεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ συνεχίζονται καθημερινά οι παρουσιάσεις των δύο αθλητών συγγραφέων και εκαπιδευτικών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγονται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με θέμα τις αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό.
Και το ταξίδι συνεχίζεται!!!
Καλές γιορτές σε όλους!!!

''Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ''
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΝΑ ΒΕΡΟΥΛΗ
Εικόνες: Εύα Καραντινού

Περιέχει δώρο CD με την δραματοπιημένη αφήγηση του παραμυθιού από τους ηθοποιούς μας ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΓΛΕΡΗ και ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ σε μουσική ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Πέντε γράμματα φτάνουν στην πόρτα του Αη-Βασίλη και δεν μοιάζουν σε τίποτα με όλα αυτά, που έχει συνηθίσει να λαμβάνει. Προέρχονται από πέντε παιδιά, από πέντε γωνιές του πλανήτη τόσο διαφορετικές και τόσο απομακρυσμένες μεταξύ τους. Όμως αυτά τα πέντε γράμματα έχουν κάτι κοινό και κάνουν την καρδιά του Αη-Βασίλη να γεμίζει και πάλι ελπίδα, αν και το ταξίδι μπροστά του προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολο μέσα σε μια φύση, που αισθάνεται άρρωστη και εξασθενημένη.
Θα προλάβει άραγε να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου;
Ζήστε την αγωνία των πιο αναπάντεχων Χριστουγέννων και αισθανθείτε, μέσα σ’ αυτό το παραμύθι με οικολογική συνείδηση, την ένταση, τις προσδοκίες και τα συναισθήματα του πιο αγαπημένου, του πιο παιχνιδιάρη, του πιο κόκκινου Αγίου της καρδιάς μας, που φέτος όμως αποφάσισε να είναι... πράσινος!
Χο, χο, χο...!!!

Σχήμα: 25x25.5
Σελίδες: 32
Kωδ.: 29417
ISBN: 978-960-422-725-9

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...