Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

"Σπονδή στην Παράδοση" για την ‘‘Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι’’, του Σωκράτη Βασιλείου

Υψηλής πνευματικής και πολιτιστικής στάθμης η εκδήλωση, ‘‘Σπονδή στην Παράδοση’’, που είχαν την αγαθή τύχη να παρακολουθήσουν οι πολλοί και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, που προσήλθαν στη φιλόξενη στέγη της ‘‘Πανηπειρωτικής’’, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Β΄ τόμου και του ψηφιακού δίσκου του βιβλίου: ‘‘Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι’’, του Σωκράτη Βασιλείου.
Την εκδήλωση συντόνισε με πληρότητα και μαεστρία ο εκλεκτός μας φίλος Βασίλης Πετρόπουλος, Εκπαιδευτικός & Δ/ντής της Α/θμιας Εκπ/σης Αθηνών.
Το εκλεκτό ακροατήριο χαιρέτησε με θερμά λόγια, για την εκδήλωση και το συγγραφέα, ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. Γιώργος Οικονόμου.
Τη σημασία της αγωνιστικής συμμετοχής και την αναγκαιότητα της υγιούς αντίδρασης απέναντι στην παγκόσμια πολιτιστική επιβουλή και στην παγκόσμια και εγχώρια οικονομική κρίση, τόνισε στο χαιρετισμό του, ο συγγραφέας του βιβλίου Σωκράτης Βασιλείου.

Ο Κώστας Μήτσης, δ/ντής παραγωγής του ψηφιακού δίσκου, που συνοδεύει το βιβλίο, παρουσίασε τα τραγούδια, τους μουσικούς και τους ερμηνευτές του δίσκου.
Σαγηνευτική αλλά και εξόχως διεισδυτική, η αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου από την Αγγελική Καραγεώργου, που καθήλωσε το ακροατήριο. 


Συναρπαστική και η απαγγελία στίχων από τα δημοτικά τραγούδια του βιβλίου, από δύο νέους και εκλεκτούς φίλους, τη Χριστίνα Σπανού και το Γιάννη Δημητρίου
Την εκδήλωση προσήλθαν και παρακολούθησαν πολλοί και εκλεκτοί φίλοι : Οι βουλευτές Δημήτρης Τσουμάνης και Μιχάλης Παντούλας, ο Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού Περικλής Βασιλάκης, ο Σύμβουλος Πολιτισμού του Δ. Ζαγορίου Δημήτρης Χαντζαρόπουλος, ο δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ζηρού Γιώργος Γιάννος, ο Πρόεδρος και Αντ/δρος της Π.Σ.Ε. Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, ο π. Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. Γιάννης Ζώης, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών : Πωγωνησίων Γρηγόρης Άρμπυρος, Λάκκας Σουλίου Ρωξάνη Μαύρου, Μουργκάνας Ζήκος Κόντης, Τζουμερκιωτών Όλγα Τριάντου, οι Πρόεδροι των Ηπειρωτών: Ασπροπύργου Κώστας Ζηκόπουλος, Ιλίου Νίκος Τζιότζιος, Σαρακατσαναίων Ηπείρου Βασίλης Σαλμάς, ο πρόεδρος των Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου Χρήστος Χούτας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Σκούπας Κων/νος Ζανίκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων Αλέκος Σύρμας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συντ/χων Εθνικής Τράπεζας Αλέκος Τζούλης, ο Αντ/δρος της Αδελφοτήτων : Παπαδατών Φώτης Μπατσούλης,
οι εκπρόσωποι  των Ηπειρωτών Ηλιούπολης Γιάννης Κωστούλας, των Ηπειρωτών Γλυφάδας Γιώργος Μπόκιας, του Συλλόγου Ασσιωτών Παύλος Χρήστου,
διακεκριμένοι φίλοι, ο παπα Κώστας Δαρδαμάνης, ο Μητς Μήτσης και πολλοί άλλοι εκλεκτοί και διακεκριμένοι Ηπειρώτες.
Χαιρετισμό και ευχές απέστειλε ο βουλευτής Παύλος Στασινός, ο π. βουλευτής Λευτέρης Ζαγορίτης
Οι διοργανωτές Σωκράτης Βασιλείου, συγγραφέας και Κώστας Μήτσης, δ/ντής παραγωγής ευχαριστούν θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...