Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Ι. Λαμπριανίδη, "Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου - Περί Θανάτου"

Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ σας προσκαλούν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:00 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου του αειμνήστου Γεωργίου Ι. Λαμπριανίδη (τ.Γυμνασιάρχη -Δρ. Θεολογίας) "Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου - Περί Θανάτου"

To βιβλίο θα παρουσιάσει ο κ. Χρήστος Βούλγαρης,  Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Γεώργιος Ι. Λαμπριανίδης γεννήθηκε στην Κοίλη της επαρχίας Πάφου. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού και στο τότε Ελληνικόν Γυμνάσιον Πάφου. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε Βυζαντινολογία, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία και Μεθοδολογία του μαθήματος των θρησκευτικών στα Πανεπιστήμια Βόννης και Κολωνίας της Δυτικής Γερμανίας. Σπούδασε επίσης GERMANISTIK στο Μόναχο. Εργάστηκε ως καθηγητής, βοηθός Διευθυντής και Διευθυντής σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και Κύπρου. Έλαβε μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά και επιστημονικά συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Εκπροσωπούσε επί σειρά ετών την Εκκλησία της Κύπρου στο Διάλογο των Εκκλησιών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού και μέλος σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία, Επιστημονικά Κέντρα και Εταιρείες. Εργασίες, άρθρα και επιστημονικές μελέτες του δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά της Κύπρου και του εξωτερικού.

Επιπλέον έργα του ιδίου είναι: Ο Μέγας Φώτιος ως ερμηνευτής της Αγίας Γραφής, διδακτορική διατριβή (Αθήνα 2001), Αγίας Γραφής Παραγγέλματα, τόμος Α΄ (Λεμεσός 2007), Αγίας Γραφής Παραγγέλματα, τόμος Β΄ (Λεμεσός 2008).

Το βιβλίο Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, Περί θανάτου (Λεμεσός 2011), του αείμνηστου Γεωργίου Λαμπριανίδη, εξέδωσε, μετά θάνατον, η σύζυγός του φιλόλογος - εκπαιδευτικός Μάρλεν Λαμπριανίδου στη μνήμη του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας

Επιμέλεια εκδήλωσης: Άντρη Χρυσάνθου
Ξενοφώντος 2Α, 105 57 Αθήνα Τηλ.: 210 3734934

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...