Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

"Το τραγούδι του Αχιλλέα" πήρε το βραβείο Orange μυθιστορήματος

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Μαντλίν Μίλερ με το μυθιστόρημα «The Song of Achilles» (Το τραγούδι του Αχιλλέα) απέσπασε το φετινό βραβείο Orange μυθιστορήματος, στην απονομή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Royal Festival Hall στο Λονδίνο.

Το μυθιστόρημα που πρώτευσε στην 17η απονομή του βραβείου, διαδραματίζεται στην αρχαία Φθία και αφηγείται τη γνωριμία του Πάτροκλου με τον Αχιλλέα, την ανάπτυξη του στενού δεσμού τους και την αναχώρησή τους για την Τροία στο πλευρό των Αχαιών.

Η γεννημένη στη Βοστώνη Μαντλίν Μίλερ σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και δράμα στο Γέιλ. Διδάσκει ως φιλόλογος σε γυμνάσιο στη Νέα Αγγλία, ενώ το «Το τραγούδι του Αχιλλέα», το οποίο έγραφε τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Το «Orange Prize for Fiction» βραβεύει κάθε χρόνο μυθιστορήματα γυναικών συγγραφέων, κάθε εθνικότητας, που έχουν γραφεί στα αγγλικά και έχουν εκδοθεί στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι από τους πιο σημαντικούς λογοτεχνικούς θεσμούς της χώρας και απονέμεται από το 1996, με σκοπό «να βραβεύσει την υπεροχή, την πρωτοτυπία και να καταστήσει προσβάσιμα, κείμενα γυναικών από όλον τον κόσμο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...