Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ» της ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΗΝΑΔΑΚΗ!

«Το Ταξίδι  της Κόκκινης Ομπρέλας» είναι  το νέο παιδικό βιβλίο της  Ελπίδας Μηναδάκη που παρουσιάστηκε  πρόσφατα στον Πολυχώρο Γαλαξία  Νέας Σμύρνης. Ήταν μια συγκινητική στιγμή τόσο για την συγγραφέα όσο και για τους μικρούς φίλους που γέμισαν την αίθουσα και μετέδωσαν ζεστασιά και παιδικότητα. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το δεύτερο της συγγραφέως και εκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Στόχος του βιβλίου είναι  να φέρει κοντά το παιδί με την  τέχνη με όχημα μια ομπρέλα, η  οποία είναι ξεχασμένη στο  μουσείο Ουφίτσι από κάποιον  επισκέπτη. To βράδυ που φεύγει ο φύλακας, η ομπρέλα μπαίνει στον πίνακα «Η γέννηση της Αφροδίτης» και ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο. Την ιστορία της Αφροδίτης, τον ζωγράφο Μποτιτσέλι και οτιδήποτε συμβαίνει πίσω από αυτόν. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά ψυχαγωγούνται και παιδαγωγούνται, εισχωρώντας σε έναν κόσμο με πολλή τέχνη και μαγεία! Η παρουσίαση περιλάμβανε αφήγηση του παραμυθιού από την συγγραφέα ενώ η Κάνδια Μπουζιώτη, μουσικοθεραπεύτρια και η Δέσπω Βαρουδάκη, μουσικός, συνόδευσαν με τραγούδι, κρουστά και μαντολίνο, ζωντανεύοντας το παραμύθι. Τα παιδιά ανέβηκαν επί σκηνής και μίλησαν για τους δικούς τους αγαπημένους ή φανταστικούς πίνακες, απολαμβάνοντας τις επιδοκιμασίες του κοινού. Παράλληλα,  απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τον πίνακα. Ακολούθησαν θεατρικά   παιχνίδια και face painting για τα παιδιά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός  από τις ασκήσεις, τις ερωτήσεις  και το ψυχαγωγικό κομμάτι, το βιβλίο περιλαμβάνει cart-postal με τον πίνακα, ώστε να μπορούν τα παιδιά να τον ταχυδρομήσουν στους φίλους τους. Παράλληλα, η συγγραφέας, μέσα από το βιβλίο, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να στείλουν τις δικές τους ιστορίες στην ίδια μέσω e-mail και να αξιολογηθούν απευθείας στα σχολεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...