Το βιβλίο του αρχιτέκτονα Βασίλη Κολώνα παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου
Η αλλαγή της εικόνας της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των 100 χρόνων από την ένταξή της στο ελληνικό κράτος είναι πολυδιάστατη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Γεγονότα, όπως ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, η μεγάλη πυρκαγιά του 1917, η μελέτη και η εφαρμογή του νέου σχεδίου, η μεταπολεμική ανασυγκρότηση, τα μεγάλα έργα της δεκαετίας 1955-1965, η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής και οι γενικοί οικοδομικοί κανονισμοί, συνιστούν ορόσημα στην εξέλιξη του αστικού της χώρου και αφετηρίες για μία διεξοδική ανάλυση και παρουσίαση της αρχιτεκτονικής της.
Την αρχιτεκτονική μιας εκατονταετίας στη Θεσσαλονίκη καταγράφει ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Βασίλης Κολώνας στο βιβλίο του Η Αρχιτεκτονική μας εκατονταετίας-Θεσσαλονίκη 1912-2012 (University Studio Press, 2013). Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 12.00
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, ομότιμη καθηγήτρια Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Δημήτρης Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Βιστωνίτης, ποιητής, δοκιμιογράφος, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!