Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

GEORGE R. R. MARTIN:Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου

George RR Martin at the ComiconImage via WikipediaΟ George R.R. Μartin, πολυβραβευμένος συγγραφέας κλασικών έργων επιστημονικής φαντασίας, εξέπληξε το 1996 τον κόσμο της λογοτεχνίας του φανταστικού με την καταπληκτική επική σειρά Το τραγούδι της Φωτιάς & του Πάγου, ηοποία τιμήθηκε με τρία βραβεία Locus (1997, 1999, 2001) και με υποψηφιότητες για τα βραβεία Hugo, Nebula και World Fantasy.

Ένας άρτια δομημένος κόσμος, προϊόν δημιουργικής φαντασίας μεν, αλλά αρκετάρεαλιστικός δε, ξεδιπλώνεται μέσα από την ευφυή γραφή του Martin. Οι καλοδομημένοι χαρακτήρες και η πλοκή που ρέει αβίαστα, συνιστούν ένα έργο φανταστικής λογοτεχνίας που θεωρείται από κορυφαία των τελευταίων ετών, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο περιοδικό Locus είναι «...ένα έργο που ξεπερνάκατά πολύ τα πρότυπα του είδους...».

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ, ο αναγνώστης κάνει τα πρώτα βήματα σε έναν κόσμο που σκιαγραφείται με μοναδική λεπτομέρεια.

Εκτενείς αναφορές που αφορούν σε γενεαλογικά δέντρα, αρχαία ιστορία, ακόμα και χλωρίδα και πανίδα, δημιουργούν μία ατμόσφαιρα μαγική, που θυμίζει αρκετά τοΜεσαίωνα του δικού μας κόσμου. Με σημείο αναφοράς την περιοχή των Επτά Βασιλείων, ο Martin ξεναγεί το βιβλιόφιλο κοινό σε ένα κόσμο μυθικό. Με τουςχειμώνες να διαρκούν δεκαετίες ολόκληρες, αδίστακτοι ευγενείς και φιλόδοξοι ιππότες αγωνίζονται για την κατάκτηση του θρόνου, με φόντο μια ιστορία που μετρά πολλούς αιώνες και στοιχειώνεται από ίντριγκες και πολέμους.

O George R. R. Martin, ένας συγγραφέας με μοναδικό ταλέντο και μία αξιοζήλευτη συλλογή βραβείων, εισάγει τους αναγνώστες σε ένα κόσμο περίτεχνα δομημένο και αιχμαλωτίζει τη φαντασία με ένα έπος που συνδυάζει αριστοτεχνικά τις ίντριγκες, την καταιγιστική δράση και το μυστήριο.

Ο πρώτος τόμος του πρώτου βιβλίου της σειράς κυκλοφόρησε για πρώτη φορά απότις εκδόσεις Anubis το 2004, ενώ ο δεύτερος τόμος του τέταρτου βιβλίου το 2008. Το πέμπτο βιβλίο της σειράς κυκλοφορεί στα αγγλικά τον Ιούλιο του 2011, και περιμένουμε άλλα δύο βιβλία για την ολοκλήρωση της σειράς.

Σήμερα, οι εκδόσεις ANUBIS προχωρούν στη σταδιακή ανατύπωση των τεσσάρων βιβλίων από δύο τόμους σε ανανεωμένες, επίτομες εκδόσεις, σε νέα, χαμηλότερη τιμή
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...