Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Βράβευση του Αλγερινού συγγραφέα Σανσάλ στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης

Τον Μπουαλέμ Σανσάλ, Αλγερινό συγγραφέα τα βιβλία του οποίου παραμένουν απαγορευμένα στη χώρα του, επέλεξαν οι... Γερμανοί εκδότες για το φετινό βραβείο Ειρήνης της έκθεσης της Φρανκφούρτης σε μία κίνηση που χαρακτηρίζουν «σύμβολο της υποστήριξης στα δημοκρατικά κινήματα της βόρειας Αφρικής».

Η απονομή του βραβείου έγινε την Κυριακή, ημέρα που πέφτει η αυλαία για τη φετινή έκθεση, στον Άγιο Παύλο της γερμανικής μεγαλούπολης.

Τα βιβλία του Σανσάλ έχουν απαγορευτεί στην Αλγερία εξαιτίας της πολιτικής θεματολογίας τους, τη στιγμή που ο ίδιος είναι ο πιο αναγνωρισμένος Αλγερινός συγγραφέας στο εξωτερικό.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της για την επιλογή του, η επιτροπή του συνδέσμου Γερμανών εκδοτών τον χαρακτηρίζει «παθιασμένο αφηγητή με ευφυές και συναισθηματικό βλέμμα», με το οποίο προχωρά σε ανοικτή κριτική της κοινωνικής και πολιτικής τάξης στη χώρα του.

Η φετινή έκθεση, μεταξύ 12ης και 16ης Οκτωβρίου και με τιμώμενη χώρα την Ισλανδία, προσέλκυσε όπως κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και έδωσε ιδιαίτερη βάση στο ρόλο των νέων τεχνολογιών στην μεταμόρφωση της ανάγνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...