Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Ευσταθιάδης: Άνθρωποι από λέξεις - Προσωπολατρίες

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μελάνι παρουσιάζουν τα νέα βιβλία του Γιάννη Ευσταθιάδη, «Προσωπολατρίες» και «Άνθρωποι από λέξεις». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 στις 20:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
  
Τα δοκίμια  Προσωπολατρίες είναι 27 σπουδές προσωπικού ύφους πάνω σε πρόσωπα και έργα που επιλέγει ως αγαπημένα του ο συγγραφέας: Καβάφης, Σεφέρης, Σινόπουλος, Καρούζος, Δημουλά, Δασκαλόπουλος, Παπαδιαμάντης, Εγγονόπουλος, Σκαλκώτας, Θεόφιλος, Γκανάς, Τριανταφυλλίδης κ.ά. 

Το βιβλίο Άνθρωποι από λέξεις, με δάνειο τίτλο από ποίημα του Wallace Stevens, απαρτίζεται από τις τρεις νουβέλες Ο Έψιλον έρως, Η σαρδέλα θα κολυμπήσει στην κονσέρβα και Δον Ιωάννης. Κάθε νουβέλα περιστρέφεται γύρω από ανθρώπους που «δομούνται» από λέξεις σχετιζόμενες με την εκάστοτε θεματική: έρωτας (Ο Έψιλον έρως), ραδιουργία και φενακισμός (Η σαρδέλα θα κολυμπήσει στην κονσέρβα), φθορά των ανθρωπίνων σχέσεων (Δον Ιωάννης). 

Ο  Γιάννης Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Νομική Αθηνών. Έχει εκδώσει ποίηση, πεζά, μικρά δοκίμια για τη μουσική και, με το ψευδώνυμο Απίκιος, γαστρονομικά κείμενα. Μεταξύ 1999 και 2005 έγραφε στη στήλη Αντιστίξεις της «Καθημερινής της Κυριακής», μικρά δοκίμια για τη μουσική. Επιλογή από τις «Αντιστίξεις» παρουσιάστηκε από το Γ΄ Πρόγραμμα, σε δική του παραγωγή και μουσική επιμέλεια, την Άνοιξη του 2007. Παράλληλα, είναι μουσικός παραγωγός του Γ΄ Προγράμματος. Κείμενά του έχουν ανθολογηθεί στο βιβλίο «Έκθεση-Θεματικοί Κύκλοι» της Γ΄ Λυκείου και στο βιβλίο «Νεοελληνική γλώσσα» της Α΄ Γυμνασίου.  

ΟΜΙΛΗΤΕΣ >Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:
Αχιλλέας  Κυριακίδης, συγγραφέας – μεταφραστής
Ντίνος  Σιώτης, ποιητής
και ο ίδιος  ο συγγραφέας  
Σύντομα αποσπάσματα  θα διαβάσουν οι συγγραφείς:
Χάρης Βλαβιανός, Μιχάλης  Γκανάς
Δημήτρης Καλοκύρης, Γιάννης Κοντός
Κώστας  Μαυρουδής, Μανόλης  Πρατικάκης
και η ζωγράφος Ελένη Καλοκύρη
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...