Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τα Βιβλία του Νίκου Σπιτάλα

Την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, ώρα 8.40 θα παρουσιαστεί το βιβλίο 'Ιστορίες Διαζυγίων' , του Νίκου Σπιτάλα, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νομού Εβρου, στη Λ. Δημοκρατίας-Αλεξανδρούπολη. Το βιβλίο ενδιαφέρει νομικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, δικαστικούς, ψυχιάτρους και παιδαγωγούς.

Τα βιβλία του Νίκου Σπιτάλααποτελούν καταπέλτη στο κατεστημένο και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η εξουσία δεν θέλει την επίλυση του προβλήματος.

Βιβλία του Νίκου Σπιτάλα, Προέδρου του ΣΥΓΑΠΑ (Μπαμπά σ' αγαπώ).

1) Το βιβλίο του Δρ Νίκου Σπιτάλα: 'Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κινήματα και Επαναστάσεις - Το Κοινωνικό Κίνημα των Διαζευγμένων', εκδόσεις www.iwite.gr. Διαβάστε περισσότερα: http://spitalas.blogspot.com/2012/02/blog-post_08.html#more H καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οικονομικά συμφέροντα, η άνιση αντιμετώπιση του άνδρα, οι κοινωνικές ανισότητες, η θηλυκοποίηση των δικαστηρίων, η εμπορευματοποίηση της γυναίκας, τα απομεινάρια του φεμινισμού και το παγκόσμιο σύστημα θυματοποίησης της γυναίκας, οδήγησαν σε ένα κύμα παγκόσμιας αγανάκτησης που στη χώρα μας, έχει αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά. Τελευταία, αναδεικνύεται πρόβλημα στη συνοχή του Κράτους και το έλλειμμα Παιδείας, κουλτούρας, πολιτισμού αναδεικνύεται σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί το οικονομικό πρόβλημα να βελτιωθεί κάποια ημέρα, αλλά το κοινωνικό, που αφορά τρία εκατομμύρια χωρισμένους (άνδρες, γυναίκες, παιδιά),  συν  την άμεση οικογένειά τους, έχει σοβαρότατη επίπτωση στο μέλλον της χώρας. Η νέα γενιά θέλει γονεϊκά πρότυπα σαν φάρο. Οι εξουσίες (νομοθετική, δικαστική, θρησκευτική, πολιτική) δεν έχουν πυγμή για ν’ αλλάξουν τις βασικές δομές, συνεπώς, μόνο ένα κίνημα ζωντανό μπορεί ν΄ ανατρέψει την τελματώδη κατάσταση. Το βιβλίο αυτό διαπραγματεύεται ιστορικά δεδομένα για κινήματα και επαναστάσεις στον τελευταίο αιώνα. Παραλληλίζει το νέο κίνημα των διαζευγμένων με τα υπάρχοντα που άλλαξαν  τον κόσμο. Περιλαμβάνει κείμενα από γυναίκες που διεκδίκησαν ισότητα ως φεμινίστριες,  αλλά τώρα στηρίζουν τα δικαιώματα των ανδρών. Επίσης, περιλαμβάνει πρωτοπόρους που διεκδίκησαν ανθρώπινα δικαιώματα. Στην Ελλάδα, τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαζευγμένων (ανδρών-γυναικών) στηρίζει από το 2004, ο ΣΥΓΑΠΑ».
2) Το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα, που αποτελεί αυτο-έκδοση, είναι σημαντικότατο και έχει τίτλο: 'Ιστορίες Διαζυγίων'. Περιλαμβάνει δε, 220 αυθεντικές ιστορίες όπως τις έγραψαν και τις έστειλαν μέλη και φίλοι του ΣΥΓΑΠΑ με πολύ συγκινητικό περιεχόμενο που αγγίζει κάθε ευαίσθητο άνθρωπο και αφορούν στις δικαστικές διαμάχες, στη ψυχολογία γονέων αλλά και παιδιών διαζυγίων, τώρα αποξενωμένων σε ηλικία άνω των 18 ετών. Επίσης, βρίσκονται επιστημονικά κείμενα τόσο νομικά όσο και ψυχιατρικά. http://spitalas.blogspot.com ,  www.sos-sygapa.eu. Σύλλογος Ανδρικής και Πατρικής Αξιοπρέπειας τηλ 6942989785 Επισκεφθείτε κάντε εγγραφή στο mail group http://groups.yahoo.com/group/goneas2005 (it s free) Μοιραστείτε μαζί με άλλους τις απόψεις και εμπειρίες σας. Προσφέρετε και δεχτείτε βοήθεια στο πρόβλημά σας.

 http://spitalas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...