Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μάρω Λεονάρδου - Γιάννης Φιλιππίδης: Παρουσίαση βιβλίων, στο Ναύπλιο

Η Άνεμος Εκδοτική, συνδιοργανώνει μαζί με το café «Κοντογιώργος» στην Ακτή Μιαούλη Ναυπλίου παρουσίαση των βιβλίων της Μάρως Λεονάρδου και του Γιάννη Φιλιππίδη, με τίτλο «SOS Save our souls» και «Κρατάς μυστικό;» αντίστοιχα, στις 13 Οκτωβρίου 2012.

Δυο συγγραφείς, αγαπημένοι από το ευρύ κοινό –αλλά και μεταξύ τους– επεμβαίνουν  δραστικά, με κέφι και συναίσθημα σ’ ένα πληκτικό και κατατονικό φθινόπωρο.

Μέσα από μια σειρά κοινών εκδηλώσεων πανελλαδικά, ξεσηκώνουν αγαπημένους ηθοποιούς για ν’ αποδώσουν επιλεγμένα αποσπάσματα από τα βιβλία τους, «Sos Save Our Souls», Μάρω Λεονάρδου και «Κρατάς μυστικό;», Γιάννης Φιλιππίδης, και μουσικά σχήματα, στήνοντας έτσι βιβλίο-γιορτές, που σε τίποτα δε θυμίζουν τις κοινότυπες παρουσιάσεις βιβλίων.

Η Μάρω Λεονάρδου σημειώνει για το βιβλίο της χαρακτηριστικά:
«Όταν κοπάσει η φασαρία της πολιτικής, έρχεται η ώρα των βιβλίων, του Λόγου και της Μουσικής. Ένα ταξίδι μαγικό που ξεκινά από τον Πειραιά της Κατοχής, και φτάνει μέχρι το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης...»

Ο Γιάννης Φιλιππίδης, αντί άλλου σχολίου, παραπέμπει σε μερικές φράσεις από το βιβλίο, που ’χουν για τον ίδιο μεγάλη σημασία:
«Μια ύπαιθρο λαχτάρησα. Κάμπο ατελείωτο. ν’ αρπάξω ένα σοφό άλογο, να δραπετεύσω ως τη δύση του ήλιου. Να μου επιτρέπει να το οδηγώ. Να φύγω με ταχύτητα, ώσπου να γίνω κουκκίδα σ' ένα πλάνο σινεμασκόπ. Να μη με ξαναδεί ποτέ κανείς από κοντά. Να φεύγω, να χαλαρώνω και να επιτρέψω στο μυαλό μου να σκέφτεται. Να μη φοβάται και να αφήσει πια ελεύθερα τα μάτια μου. Χιλιάδες μίλια πιο χαμηλά απ' τον Θεό. Ή μια ανάσα μόνο μακριά Του».

Αποσπάσματα από τα βιβλία θα αποδώσει ο Στέλιος Αρμάου μέλος του ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα παραμείνουμε άπαντες, να γνωριστούμε καλύτερα, να μιλήσουμε και να υπογράψουμε τα βιβλία, κουβεντιάζοντας με ειλικρίνεια για όσα μας βασανίζουν ή μια διασώζουν.

Info

Τοποθεσία Café Κοντογιώργος, Ακτή Μιαούλη, Ναύπλιο
Ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2012, ώρα 19.00
Πληροφορίες 27520 28686
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...