Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Ακροβάτης του ονείρου» του Ηπειρώτη Βαγγέλη Γεωργάκη στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδόσεις Ηριδανός και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Θεσαλονίκης, Αριστοτέλους 7, θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Βαγγέλη Γεωργάκη «Ακροβάτης του ονείρου» τη Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στις 20.00', στο βιβλιοπωλείο του Ιανού, Αριστοτέλους 7, πλατεία Αριστοτέλους.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Στέφανος Ντόβας, δημοσιογράφος Ηπειρώτικων εκδόσεων, συγγραφέας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Λάμπρος Αναστασόπουλος, Προπονητής Υδατοσφαίρισης,

Eκπρόσωπος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και

Εκπρόσωπος της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης.

Τον όλο συντονισμό της εκδήλωσης επιμελείται ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Στέφανος Ντόβας.

Ακροβατείς στο όνειρο, ισορροπείς στον εφιάλτη. Έναν εφιάλτη που μερικές φορές δείχνει τα δόντια του και σου χαμογελά, ένα όνειρο που κάποιες φορές είναι θλιμμένο.

Έξω στη μεγάλη πόλη, όλες οι μοναξιές είναι ενωμένες σε ένα σώμα τώρα και η μεγάλη πόλη που έμοιαζε αδιαπέραστη, απροσπέλαστη για σένα αρχίζει να αναπνέει, έχει αποκτήσει τη δική της ζωή κι αυτή.

Μια ζωή όμως που τρέφεται από τις ανθρώπινες ζωές. Κάθε μοναξιά είναι και μια σιγουριά για σένα, άλλος ένας συμβιβασμός. Διαπίστωσες ωστόσο ότι το ανελέητο σφυροκόπημα εκεί έξω μπορεί να είναι πιο οδυνηρό από το συμβιβασμό, από την απάθεια.

Μένεις απαθής. Προσπαθείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι. Για να μην τρελαθείς, για να μην ουρλιάξεις, εκεί, τέσσερις τα ξημερώματα που ο ύπνος δε σε πιάνει και τα νεύρα σου έχουν γίνει σμπαράλια. Καλύτερα μέσα, σπίτι, πιο όμορφα, πιο σίγουρα. Είσαι μέρος του συστήματος και συ τώρα. Είναι μάταιο να αντιστέκεσαι.

Τρως ένα κομμάτι πίτσα από την αγαπημένη σου, δυο κομμάτια σοκολάτα για επιδόρπιο, βλέπεις ένα ματς και η ώρα περνάει, η ζωή περνάει, νιώθεις μόνος και ένα τίποτα μες στο χάος που σε περιβάλλει, αλλά οι ισορροπίες διατηρούνται. Προς το παρόν...

Ο Βαγγέλης Γεωργάκης, Ηπειρώτικης καταγωγής. γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και τελείωσε τη Φαρμακευτική Σχολή και δραστηροποιείται επαγγελματικά στα Γιάννενα. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τον αθλητισμό και είναι αθλητής της υδατοσφαίρισης. Είναι επίσης ο εμπνευστής και υπεύθυνος του helpforhealth.gr. Το διήγημά του "Ένας νέος που του αρέσει να γράφει" βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2010. Έχει γράψει τα βιβλία "Ποδηλάτης στην Εθνική Οδό", εκδόσεις Δωδώνη, "Ονειρεμένο φινάλε", εκδόσεις Θερμαϊκός και "Ακροβάτης του ονείρου", εκδόσεις Ηριδανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...