Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ''

Παρουσίαση του βιβλίου ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ'', με έμμετρη απόδοση του Ηπειρώτη μουσικού και συγγραφέα Ν. Παπακώστα, θα γίνει το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 12.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα.
Συμμετέχουν ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, ο εκδότης Βασίλης Χατζηιακώβου και συντονίζει ο συγγραφέας Λευτέρης Παπακώστας.

Ο Νίκος Παπακώστας αποκαλύπτει την αποκάλυψη του Ιωάννη δημιουργώντας τη δική του απόδοση του αρχικού κειμένου. Χρησιμοποιεί την τρέχουσα Ελληνική γλώσσα και καθιστά το κείμενο του Ιωάννη πιο ποιητικό , πιο οικείο και λιγότερο αλλοπρόσαλλο.... Είναι μια απόδοση που σίγουρα αφήνει τις λέξεις να σχηματίζουν φράσεις και νοήματα έτσι όπως θ’άφηνε κάποιος τη βρύση να τρέχει και το νερό αλλού να σχηματίζει μικρές λίμνες και αλλού ποτάμια, αλλού σταγόνες και αλλού υγρές επιφάνειες. Ο λόγος του Νίκου έχει επαφή με το χώμα. Είναι γήινος ακόμα και όταν ακουμπά τα αστέρια και είναι στρογγυλός σαν μικρές μπάλες εύπλαστης λάσπης. Ο ποιητικός λόγος του Νίκου γίνεται στέρεος όταν αρθρώνεται και τότε γίνεται ακόμη πιο βρώσιμος από τον λόγο του Ιωάννη. Ο προφητικός λόγος της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ είναι αρχέγονος και έτσι επιτρέπει στον στοχαστή ποιητή Νίκο Παπακώστα να μείνει πιστός στις αμφίσημες προθέσεις του Ιωάννη αλλά και να θέσει ο ίδιος πάνω ή κάτω από αυτές τις δικές του έλλογες ή παράλογες. Αποδίδει ένα έργο που είναι βουτηγμένο στις σκιές της μανίας ενός προφήτη και το αναδεικνύει σ’ένα έργο βγαλμένο από την οπτική και το όραμα ενός φωτεινού μυαλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...