Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

" Ιωάννης Καποδίστριας, Ο Άγιος της Πολιτικής".

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, στο Βουλευτικό Ναυπλίου έγινε η παρουσίαση του νεοκδοθέντος βιβλίου του κ. Ιωάννη Κορνιλάκη " Ιωάννης Καποδίστριας, Ο Άγιος της Πολιτικής". 

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό έργο που περιέχει 137 ανέκδοτες επιστολές του Κυβερνήτη, με τον γραφικό χαρακτήρα του ιδίου αφού ο εκδότης δημιούργησε γραμματοσειρά με απόλυτη πιστότητα της προσωπικής γραφίδας του Ιωάννη Καποδίστρια. Η έκδοση αυτή είναι επετειακή δεδομένου ότι για πρώτη φορά από την αρχική έκδοση του 1841, κυκλοφορεί ξανά ένα μεγάλο μέρος των επιστολών του Καποδίστρια. Επιπλέον η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο των 181 χρόνων της δολοφονίας του Κυβερνήτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων, του Πνευματικού Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας".

Ναύπλιο, 27 Σεπτεμβρίου 1831.Ημέρα Κυριακή και ώρα 05:35 το πρωί. Ο Κυβερνήτης του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους έχει εξέλθει του Κυβερνείου και με μικρή συνοδεία κατευθύνεται στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα προκειμένου να εκκλησιαστεί. Στα σκαλιά, τον πρόλαβαν οι Μαυρομιχάληδες και οι δύο χωροφύλακες. Πυροβόλησαν και οι τέσσερις. Ο κυβερνήτης έπεσε νεκρός. Ο Κυβερνήτης δέχτηκε περισσότερους από δύο πυροβολισμούς. Μία τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ μία βολίδα καρφώθηκε στον τοίχο της Εκκλησίας και διασώζεται σε ειδική κατασκευή μέχρι και σήμερα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος και προλόγισε το βιβλίο ο Πρόεδρος του Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας", κ. Κωνσταντίνος Χελιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...