Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου καλεί τον Τζαβάρα να ... απολογηθεί επειδή το «ξήλωσε»


Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ζήτησε τις παραιτήσεις του ΔΣ και της διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ με αφορμή την οσμή σκανδάλου για το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας. Λίγες ώρες μετά το ΔΣ δηλώνει θιγμένο και ζητεί από τον υπουργό να απολογηθεί.

Εσπευσμένα συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου που ζητούσε τις παραιτήσεις του διοικητικού συμβουλίου, του προέδρου και διακεκριμένου συγγραφέα Θανάση Βαλτινού και της επί σειράς ετών διευθύντρια Κατρίν Βελλισάρη. Το Δ.Σ. υπέβαλε την παραίτηση του και ετοίμασε μια απαντητική επιστολή που κοινοποίησε και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η επιστολή αναφέρει: «Προσβάλλετε την υπόληψή μας με φράσεις όπως "εγείρουν βάσιμες (sic) υποψίες αδιαφανούς χειρισμού. Σας καλούμε να απολογηθείτε εξηγώντας γιατί, χωρίς να ζητήσετε να σας ενημερώσουμε αρμοδίως βια ένα δημοσίευμα αμφιβόλου σοβαρότητας χρησιμοποιήσατε εις βάρος μας φράσεις οι οποίες θίγουν την προσωπικότητα και την τιμή μας. Δεν μας ζητήσατε εξηγήσεις και αποφασίσατε. Τώρα ζητούμε εμείς εξηγήσεις...»

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της εννιαμελούς επιτροπής της Φιλαγνωσίας, όπου ανέφερε ότι ομόφωνα συμφώνησαν να συμπεριλάβουν στα προς αγορά βιβλία, έργα μελών της Επιτροπής με τη λογική ότι είναι καταξιωμένοι.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...