Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κατηγορηματική αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στο κλείσιμο του ΕΚΕΒΙ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ  με τον Υπουργό Κ. Τζαβάρα για  το ΕΚΕΒΙ 
   
Αντιπροσωπεία του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενη από τον Γιάννη Κακουλίδη, υπεύθυνο του Tομέα και μέλος της Ε.Ε., τον Γιώργο Τσακνιά, γραμματέα του Τομέα και μέλος της Κ.Ε., και τον Κώστα Γασπαρινάτο, μέλος της γραμματείας του Τομέα, συναντήθηκε απόψε στις 7 μ.μ. με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κωνσταντίνο Τζαβάρα, για το θέμα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
Η αντιπροσωπεία της  ΔΗΜΑΡ επανέλαβε την κατηγορηματική της αντίθεση στο κλείσιμο του  ΕΚΕΒΙ και τη θέση της ότι ο  φορέας και οι δράσεις του πρέπει να αξιολογηθούν στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής για την πολιτική σχετικά με το βιβλίο, η οποία θα χαραχτεί ύστερα από ανοιχτό, ειλικρινή και δημόσιο διάλογο και όχι με αιφνίδιες και αποσπασματικές ενέργειες.
Σε αυτό το πνεύμα, πρέπει να εξεταστούν και πιθανές συγχωνεύσεις ή συνέργιες με όμορους φορείς, με αντικείμενο την προβολή και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, της λογοτεχνίας, της νεοελληνικής επιστημονικής βιβλιογραφίας. Η Δημοκρατική Αριστερά θα πάρει στο άμεσο μέλλον πρωτοβουλίες για την έναρξη αυτού του διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...