Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η "Γυναίκα Μπονσάι" στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ και η συγγραφέας Βούλα Μάστορη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την έκδοση του νέου της βιβλίου για μεγάλους "Γυναίκα Μπονσάι" σας καλούν την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 7:00μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη για να συζητήσουμε, απολαμβάνοντας τσάι και καφέ, για τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν
η συγγραφέας Πόλυ Χατζημανωλάκη και
η δημοσιογράφος Ελένη Καλογερίνη

Υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν 2008, η Βούλα Μάστορη άρχισε ν' ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία το 1974. Ανήκει στους συγγραφείς που ανανέωσαν τη θεματολογία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας με έργα που διακρίνονται από το ρεαλιστικό στοιχείο και από μια φεμινιστική διάθεση.

Το 1977, που πέθανε ο πατέρας της, της άφησε το ημερολόγιό του. Όμως, όποτε το άνοιγε, δεν κατάφερνε να το διαβάσει - ίσως γιατί δεν καταλάβαινε το γραφικό χαρακτήρα του πατέρα της ή γιατί δεν μπορούσε να ξεπεράσει το θάνατό του.

Το 1997, κι ενώ είχε στο ενεργητικό της 38 ήδη βιβλία για παιδιά και εφήβους, άρχισε να γράφει το πρώτο της βιβλίο για ενήλικες, "Το παραμύθι των ψυχών", με σκοπό να ξορκίσει το φόβο της για το θάνατο. Τότε, εντελώς ανεξήγητα, μπόρεσε να διαβάσει και το ημερολόγιο του πατέρα της και ήταν αυτό που έδωσε τελικά και τη χρονική τοποθέτηση της ιστορίας αυτού του βιβλίου, μια και αποτέλεσε μια βασική πηγή έμπνευσης και πληροφοριών.

 Βιβλιοπωλείο Πατάκη
Ακαδημίας 65, Αθήνα
Τηλ: 210.3811850

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...