Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο Εξορκιστής

Στην αρχή, η φρίκη  περνά σχεδόν απαρατήρητη...

Θόρυβοι στο δωμάτιο της μικρής Ρέιτσελ,
έπιπλα που βρίσκονται σε λάθος  θέση,
μια αλλόκοτη μυρωδιά κι ένα παγερό συναίσθημα
που διαπερνά τα πάντα.

Σύντομα όμως η τρομακτική μεταμόρφωση  του εντεκάχρονου κοριτσιού αψηφά κάθε λογική εξήγηση και
οι ιατρικές εξετάσεις δεν έχουν  κανένα αποτέλεσμα. Μοιάζει σαν μια  ξένη προσωπικότητα να κυρίευσε το σώμα του παιδιού.Η μητέρα της  Ρέιτσελ κυριεύεται από απελπισία  και αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια ενός Ιησουίτη ιερέα. Είναι άραγε πιθανό, όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται, το κορίτσι να έχει καταληφθεί από μια δαιμονική οντότητα;
 
Ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα τρόμου όλων των εποχών που διατηρήθηκε στη  λίστα των New York Times για περισσότερο από ένα χρόνο και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ομότιτλη ταινία που αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Λίγα λόγια για  το συγγραφέα 

Ο αμερικανός συγγραφέας William Peter Blatty γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1928, γιος μεταναστών από το Λίβανο που ταξίδευσαν στις ΗΠΑ αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη λογοτεχνία, ο Blatty καταπιάστηκε με πολλές διαφορετικές δουλειές (χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι εργάστηκε ως πλανόδιος πωλητής, οδηγός φορτηγού, ταξιδιωτικός πράκτορας) πριν αναλάβει μια θέση στο τμήμα ψυχολογικού πολέμου της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Εργάστηκε επίσης στην Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ πριν πάρει την απόφαση να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή. Το πρώτο του βιβλίο είχε τίτλο Which Way to Mecca, Jack και εκδόθηκε το 1960, ενώ ως σεναριογράφος, ο Blatty συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον θρυλικό σκηνοθέτη Blake Edwards. Ο Εξορκιστής, το πιο διάσημο έργο του, εκδόθηκε το 1971, αποτέλεσε ένα εκδοτικό φαινόμενο που παρέμεινε για 57 εβδομάδες στη λίστα ευπωλήτων των New York Times και ενέπνευσε την κλασική ταινία με τον ίδιο τίτλο.  Δώδεκα χρόνια αργότερα, εκδόθηκε το Legion, μια συνέχεια του Εξορκιστή, που επίσης μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...