Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Βούλας Μάστορη "Το παραμύθι των ψυχών"

Η Ένωση Σμυρναίων και οι EKΔOΣEIΣ ΠATAKH οργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Βούλας Μάστορη "Το παραμύθι των ψυχών", τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ.
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η Ελένη Γκίκα

Είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Μικρασία του χτες (1822-1922) βασισμένο στο ημερολόγιο του Μικρασιάτη πατέρα της Βούλας Μάστορη Τιμολέοντα Μιχαηλίδη (από Οδεμήσιο).

Όταν πέθανε ο πατέρας της, άφησε το ημερολόγιό του. "Για είκοσι χρόνια, λέει η Βούλα Μάστορη, όποτε το άνοιγα, δεν κατάφερνα να το διαβάσω - ίσως γιατί δεν καταλάβαινα το γραφικό χαρακτήρα του ή γιατί δεν μπορούσα να ξεπεράσω το θάνατό του. Άρχισα να γράφω "Το παραμύθι των ψυχών", με σκοπό να ξορκίσω τον πάγιο φόβο μου για το θάνατο. Τότε, εντελώς ανεξήγητα, μπόρεσα να διαβάσω και το ημερολόγιο του πατέρα μου και ήταν αυτό που έδωσε τελικά και τη χρονική τοποθέτηση της ιστορίας αυτού του βιβλίου, μια και αποτέλεσε βασική πηγή έμπνευσης και πληροφοριών".

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ήταν κάποτε "μια μακριά αλυσίδα γυναικών, της οποίας κανείς δεν ήξερε πότε είχε ξεκινήσει ο πρώτος κρίκος ή ποια ήταν αυτή που είχε κληρωθεί πρώτη αλλιώτικη. Κι αν τύχαινε ο θάνατος να κόψει τούτη την αλυσίδα, μια καινούρια ξεκινούσε την ίδια στιγμή κάπου αλλού στον κόσμο, πάλι με μια πρωτοκόρη που είχε το γνώρισμα και που αναλάμβανε να γίνει ο μέντορας αυτής της παράξενης φύτρας". Και κάθε τέτοια πρωτοκόρη είχε μάτια αόρατα σ' όλο της το κορμί κι έβλεπε τη ματιά απ' όπου κι αν ερχόταν, μύριζε τους ανθρώπους από μακριά -ειδικά τους άντρες-, ερωτευόταν, χωρίς κοινωνικές αναστολές, έναν μόνο άντρα στη ζωή της και μπορούσε να επικοινωνεί μαζί του από μακριά με όνειρα ζωντανά... Ώσπου μια μέρα μαζί με μια τέτοια πρωτοκόρη γεννήθηκε κι ένας δίδυμος αδερφός...


Βιβλιοθήκη Ένωσης Σμυρναίων, Αίθουσα Εκδηλώσεων
Καρύτση 3, Αθήνα τηλ. επικοινωνίας: 210.36.33.618

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...