Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ροκ εν ρολ το ελληνικό


Φωτογραφία Ο διακόπτης της μηχανής του χρόνου είναι γυρισμένος στο ροκ εν ρολ το ελληνικό. Δεκαετίες του ΄60 και του ΄70. Ιστορία, αλλά όχι στα ράφια σκονισμένη. Καλά φυλαγμένη μέσα σε τραγούδια, ρεφρέν, νεανικά χρόνια. Αυτά συγκεντρώνει ο Μπάμπης Κυρλής και αρχίζει από τη δεκαετία του ΄60 του «Jeronimo Υanka» των Forminx, του «Τρελοκόριτσου» των Charms, του «Τρόπου» των Οlympians. Στην εποχή του mp3 και του myspace όλα αυτά ακούγονται μακρινά, ρομαντικά και για πολύ κόσμο άγνωστα, ωστόσο το νήμα ξετυλίγεται μέσα από τις πληροφορίες και το προφίλ των καλλιτεχνών, έτσι όπως τα αφηγείται κάποιος που ξέρει και έχει αγαπήσει το υλικό του.

Οι Αphrodite΄s Child, για παράδειγμα, έγραψαν τη δική τους πορεία, πρoτού ο καθένας ακολουθήσει τη δική του προσωπική καριέρα. «Τον Μάη του ΄68 ο Ντέμης Ρούσσος, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και ο Λουκάς Σιδεράς σχηματίζουν ένα τρίο για να φύγουν στην Αγγλία. Οταν όμως φτάνουν στο Παρίσι μπλοκάρονται
από τα γεγονότα και μένουν εκεί, όπου γράφουν τον πρώτο τους δίσκο, «Rain and Τears».

Τo ροκ της δεκαετίας του ΄70 «ανοίγει» μια άλλη ιστορία, σχεδόν κινηματογραφική. Θρυλικά γκρουπ και καλλιτέχνες οι Socrates, Σπυριδούλα, Σιδηρόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Μπονάτσος, Γλέζου, Τουρνάς, Ασιμος, Σαββόπουλος, Λογαρίδης, Πουλικάκος. Απρόσμενα επεισόδια, ανατροπές, αλλαγές πορείας και πολύ ροκ εν ρολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...