Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μακεδονικό ζήτημα και διαβαλκανική συνεργασία του

http://www.biblionet.gr/images/covers/b126877.jpg
Μακεδονικό ζήτημα και διαβαλκανική συνεργασία του Θαλή Δ. Μυλωνά
από τις εκδόσεις Πελασγός, 2007

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία αποκαλυπτική έρευνα και μελέτη του Μακεδονικού Ζητήματος, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας, τις διάφορες "φάσεις" του προβλήματος, τις οποίες εξετάζει με βάση τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, παράλληλα με την ανεπαρκή και μειοδοτική πολιτική της ηγεσίας μας, για την αντιμετώπιση του.

Το βιβλίο αυτό έρχεται για να επαναλάβει και να επιβεβαιώσει "του λόγου το ασφαλές", της πολιτικής που είχαμε προτείνει και η οποία συνίστατο στην ενεργοποίηση όλων εκείνων των διαδικασιών που προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί καθώς και την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δυστυχώς όμως δεν εισακουστήκαμε, γιατί τα "παπαγαλάκια" της Νέας Τάξις, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, βρήκαν "ευήκοον ους", στην πολιτική μας ηγεσία, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο τέλμα χωρίς διέξοδο και στον εθνικό διασυρμό.

Το βιβλίο αυτό, με την παρουσίαση του διπλωματικού "λάθους" της πολιτικής μας ηγεσίας στο χειρισμό του προβλήματος, μοιραία καταλογίζει και τις ευθύνες σε όλους αυτούς (κόμματα και πρόσωπα), που μας οδήγησαν στο "τελευταίο σκαλοπάτι του κακού", ώστε να τους γνωρίσει καλύτερα ο λαός και για να προσδιορίσει το μέλλον τους.

Το βιβλίο αυτό στην παρουσίαση του χειρισμού του προβλήματος από την πολιτική μας ηγεσία, συναρτά και ερμηνεύει την εναλλασσόμενη εξέλιξη του με βάση τη διεθνή νομιμότητα, όπως αυτή προσδιορίζεται από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, το χάρτη των Παρισίων, τη Συμφωνία της Βιέννης και γενικά τις συμφωνίες εκείνες που συνθέτουν το διεθνές, εθιμικό και συμβατικό δίκαιο και τέλος τις Γενικές Αρχές του δικαίου, που είναι αποδεκτές από τα πολιτισμένα έθνη, τις εφαρμόζει το Διεθνές Δικαστήριο και οφείλουν να τις σέβονται όλα τα κράτη-μέλη της Διεθνούς Κοινότητος. [...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...