Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Η Εύα Καϊλή κατέθεσε αναφορά σχετικά με τα αδιάθετα βιβλία του εκδοτικού οίκου “Ελληνικά Γράμματα”


Όπως γνωρίζετε, ο γνωστός εκδοτικός οίκος “Ελληνικά Γράμματα”, ιδιοκτησίας από το 2006 του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, διέκοψε τη λειτουργία του πριν ένα περίπου χρόνο.
Σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, από τον Ευγένιο Τριβιζά, τον Σωτήρη Δημητρίου, τον Γιάννη Ξανθούλη, αλλά και μεγάλα ονόματα τη ξένης λογοτεχνίας, όπως Έκο, Μπόρχες, Κάρεϊ, Ουίλιαμ Τρέβορ βρίσκονταν για πολλά χρόνια στις προθήκες του εκδοτικού οίκου.

Όπως πληροφορήθηκα, υπάρχουν πολλά βιβλία που δεν μπόρεσαν τελικά να διατεθούν στην αγορά και τα οποία ενδεχομένως να οδηγηθούν προς ανακύκλωση.

Δεδομένου ότι στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες βιβλιοθήκες, είτε σχολικές είτε ιδρυματικές και κοινοτικές, που παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη σε βιβλία, είναι κρίσιμο τα αδιάθετα αυτά βιβλία να βρουν ίσως ένα πιο δημιουργικό δρόμο προς τις βιβλιοθήκες και προς όφελος μαθητών και εν γένει αναγνωστών.

Παρακαλώ για τη διαμεσολάβηση και τις ενέργειές σας προκειμένου ο αδιάθετος αυτός “θησαυρός” να έχει μια τύχη αντάξια του περιεχομένου του.

Η βουλευτής,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...