Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Βρετανικό Συμβούλιο: Εκδήλωση ανάγνωσης με νέους συγγραφείς

Από τη γραφή… στην ανάγνωση. Μία «ανάποδη», γόνιμη πορεία.


Το Βρετανικό Συμβούλιο πήρε πέρυσι την πρωτοβουλία να καλέσει νέους συγγραφείς και ποιητές να δημιουργήσουν ομάδες συγγραφής «ομοτίμων» και τους προσέφερε χώρο για τις συναντήσεις τους.

Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου συναντήσεων στα μέσα Οκτωβρίου, διοργανώνουμε ανοιχτή εκδήλωση ανάγνωσης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στο Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, Παγκράτι.

Οι ομάδες συγγραφής ποίησης και πεζογραφίας είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος Δημιουργικής Γραφής που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Kinston Writing School του Kingston University του Λονδίνου. Απευθύνονται σε νέους συγγραφείς που επιθυμούν να μοιραστούν τη δουλειά τους, να ακούσουν σχόλια, να ανταλλάξουν γνώσεις και τεχνικές γραφής και να γνωρίσουν έμπειρους και καταξιωμένους συγγραφείς που θα μιλήσουν για την εμπειρία του τι σημαίνει να είσαι συγγραφέας στην Ελλάδα και την Ευρώπη του 2013.

Στην εκδήλωση ανάγνωσης θα διαβάσουν δουλειά τους οι συμμετέχοντες από κάθε ομάδα και θα μοιραστούν τα κείμενα και τις σκέψεις τους οι συγγραφείς: Μανίνα Ζουμπουλάκη, Αλέξανδρος Ντερπούλης και Σόφκα Ζηνόβιεφ.

Συντονιστής θα είναι ο Βαγγέλης Προβιάς. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.

Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση ανάγνωσης και τις ομάδες συγγραφής στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Συμβουλίου www.britishcouncil.gr ή επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου στη διεύθυνση maria.papaioannou@britishcouncil.gr ή στο τηλέφωνο +30 2103692336.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...