Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

¨Έφυγε" σε ηλικία 77 ετών ο Γάλλος συγγραφέας Πατρίκ Κοβέν

Σε ηλικία 77 ετών "έφυγε" από τη ζωή ο γάλλος συγγραφέας Πατρίκ Κοβέν, ο δημιουργός του δημοφιλούς μυθιστορήματος «Ε=ΜC2, Αγάπη μου (Ε=ΜC2, Mon Amour), ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός του Οίκος 'Plon'.

Ο Κοβέν, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κλοντ Κλοτζ, γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1932 στη Μασσαλία, είναι συγγραφέας πάνω από τριάντα μυθιστορημάτων, τα περισσότερα αστυνομικά, υπογεγραμμένα και με τις δύο ταυτότητές του. Το τελευταίο του βιβλίο «Μία δεύτερη ευκαιρία» εκδόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ ο Κοβέν ήδη είχε κτυπηθεί από την επάρατο νόσο.

Καθηγητής φιλολογίας επί μία 10ετία, ο Κοβέν έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1977 με το «Ε=ΜC2, Αγάπη μου», το οποίο του εξασφάλισε μία σημαντική επιτυχία. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο εξαιρετικά προικισμένους πνευματικά εφήβους, τους οποίους χωρίζουν τα πάντα στη ζωή τους. Το βιβλίο μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, τον επόμενο χρόνο, από τον Τζορτζ Ρόι Χιλ.

Το 1977 διασκευάσθηκε για τον κινηματογράφο και ένα από τα προηγούμενα μυθιστορήματά του, το «Ευχαριστώ μπαμπά» (Merci papa) που είχε εκδοθεί το 1976, με πρωταγωνιστές τους Ντανιέλ Οτέιγ και Κλοντ Μπρασέρ, σε σκηνοθεσία του Φιλίπ Μονιέ.

Ο συγγραφέας υπέγραψε το 1990 το σενάριο της συγκινητικής ταινίας «Ο Εραστής της Κομμώτριας» του Πατρίς Λεκόντ με πρωταγωνιστή τον Ζαν Ροσφόρ.

Θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες επιτυχίες, όπως τα «Villa Vanille» το 1997, το «Presidente» του 1998, ή το «Pythagore, je t'adore» του 2001, όπου οι πρωταγωνιστές του «Ε=ΜC2, Αγάπη μου» Λοράν και Ντανιέλ "ξαναβρίσκονται", είκοσι χρόνια αργότερα. Μεγάλη επιτυχία είχε γνωρίσει και το ομώνυμο μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...