Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Νίνου Φένεκ Μικελίδη ΅Θρυμματισμένο γυαλί΅

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ παρουσιάζει το μυθιστόρημα  του Νίνου Φένεκ Μικελίδη ΅Θρυμματισμένο γυαλί΅  Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού στην Κύπρο τη δεκαετία του ’50,  
τότε που οι προσπάθειες Ένωσης του νησιού με την Ελλάδα  

και αποτίναξης της βρετανικής επικυριαρχίας θα οδηγήσουν σε ένοπλο αγώνα.  


Και κάπου εκεί, ο έρωτας, πανταχού παρών, να θέτει προσωπικά διλήμματα  
και να πρωταγωνιστεί στη ζωή του…

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, στην Κύπρο, όταν οι καρδιές και τα βλέμματα όλων των Ελληνοκυπρίων είναι στραμμένα στις προσπάθειες Ένωσης του νησιού με την Ελλάδα, ένας νεαρός, ο Νικηφόρος, θα βρεθεί μπροστά στις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του. Μεγαλωμένος σε ένα αστικό περιβάλλον, θα συναναστραφεί τις κορυφαίες πνευματικές μορφές του τόπου του και θα αρχίσει να διαμορφώνει πολιτική σκέψη. Παράλληλα, ο έρωτας, που έχει χτυπήσει από νωρίς την πόρτα του, θα τον κάνει να γνωρίσει την όμορφη πλευρά της ζωής, για την οποία αξίζει κανείς να πολεμήσει, ακόμη κι αν αυτή κάποιες φορές μοιάζει με θρυμματισμένο γυαλί.
Όμως η  κατάσταση στο νησί αγριεύει, με την αγγλική κατοχή να τίθεται  διαρκώς υπό αμφισβήτηση και  τις προσπάθειες αντίστασης των  Κυπρίων να πυκνώνουν. Ο Νικηφόρος  θα φύγει από το νησί και θα βρεθεί στην Αθήνα για σπουδές. Κι εκεί θα συναντήσει τους ανθρώπους που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του…      


 Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Λίγα  λόγια για το συγγραφέα:
Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος, ιστορικός κινηματογράφου. Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκηνοθεσία και θεωρία του κινηματογράφου στο Λονδίνο και το Παρίσι. Σκηνοθέτησε τη βραβευμένη, στα φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι, Θεσσαλονίκης και φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Λειψίας, μικρού μήκους ταινία «Κύπρον, ου μ’ εθέσπισεν…» (1963), βασισμένη σε δύο ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. Από τα ιδρυτικά μέλη, και για μεγάλη περίοδο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Αντιπρόεδρος (1984-1988) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Από το 1975 κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (European Film Academy).
Βιβλία: Τα πρώτα φτερουγίσματα (ποιήματα, 1955), Σερενάτα στη Μεσόγειο (ποιήματα, 1959), Τα κυριότερα στάδια στην εξέλιξη του κινηματογράφου: Η βουβή τέχνη (Κύπρος, 1962), 100 χρόνια ελληνικές ταινίες (εκδ. Μανιατέα, 1997),  D.P. 88 – Ημερολόγιο της φυλακής – 1955-56 (εκδ. Καστανιώτης, 2000), Οι 100 καλύτερες ταινίες μου (εκδ. Καστανιώτης, 2001), Ερωτικός Μάης (ποιήματα, εκδ. Κέδρος, 2002), Harold Pinter: Ποιήματα (1948-2004) (εκδ. Κέδρος, 2005), Harold Pinter: Kείμενα και συνεντεύξεις (εκδ. Κέδρος, 2006), Έκλειψη και άλλα ποιήματα (εκδ. Μεταίχμιο, 2008).

Πίνακας εξωφύλλου: Γιάννης  Ψυχοπαίδης


Για επικοινωνία με το συγγραφέα:  ninos88@yahoo.com
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ημερομηνία έκδοσης: 14/6/2010 

Λ.Τ.: 13,60€ 

Σειρά: Σταθμός


Σελίδες: 184 

Διαστάσεις:  14x20,5 cm 

ISBN: 978-960-417-302-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...