Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Φεστιβάλ Ελληνοαυστραλών συγγραφέων

Το πρώτο Φεστιβάλ Συγγραφέων των Αντιπόδων εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 15 Ιουνίου, με μια διαλογική συζήτηση με τον πολυβραβευμένο συγγραφέα, Χρήστο Tσιόλκα (The Slap, Loaded, Dead Europe) και τον καθηγητή Πολιτιστικών Σπουδών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, Νίκο Παπαστεργιάδη.
«Η έναρξη ενός νέου φεστιβάλ είναι σαν το ξετύλιγμα ενός νέου κύματος σε μια παραλία σέρφινγκ. Χαίρομαι πολύ , βλέποντας πόσοι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι που θέλουν να συμμετάσχουν. Θα έχει κόσμο, θα είναι τρέλα και συναρπαστικό. Και μετά θα περιμένουμε το επόμενο με μεγαλύτερη ανυπομονησία» Νίκος Παπαστεργιάδης
Το Φεστιβάλ συντονίζεται από τις πανεπιστημιακούς και συγγραφείς, Ελένη Νίκα και την Κωνσταντίνα Ντούνη, και θα είναι ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο με γνωστούς Ελληνοαυστραλούς συγγραφείς της Μελβούρνης, καθώς και εκλεκτούς συγγραφείς από άλλες Πολιτείες της Αυστραλίας.
Το πρόγραμμα αποτελείται από δεκαπέντε περιόδους (πάνελ) κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιασθούν πάνω από 50 συγγραφείς από διαφορετικές γενιές, προσελκύοντας έτσι ένα ευρύτερο κοινό. Μεταξύ των καλεσμένων περιλαμβάνονται ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Βρασίδας Καραλής (Recollections of Mr Manoly Lascaris, A History of Greek Cinema), η δημοσιογράφος και συγγραφέας Άντζελα Πίππος (The Goddess Advantage), οι πεζογράφοι Dmetri Kakmi (Mother Land) και Τζον Χαραλάμπους (Two Greeks), οι ποιητές Άντζελα Κωστή, Τομ Πετσίνης και Τίνα Γιαννούκου, η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας Βικτώρια Χαραλαμπίδου (Blessed, Brides), ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «The Australian» και συγγραφέας, Γιώργος Μεγαλογένης (The Australian Moment), και πολλοί άλλοι.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα αφιέρωμα στον δημοφιλή συγγραφέα Arnold Zable (Sea of Many Returns, Café Scheherazade, The Fig Tree) για τις σημαντικές αναφορές του στον Ελληνισμό στα μυθιστορήματά του, καθώς και τους συγγραφείς Ντίνα Αμανατίδου, Νίκο Νομικό και Αντιγόνη Κεφαλά, οι οποίοι μέσα από τα έργα τους παρουσιάζουν την πολυποίκιλη εμπειρία της μετανάστευσης.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο φεστιβάλ συμμετέχει κατ’ αποκλειστικότητα και το βιβλιοπωλείο Readings, το οποίο θα λειτουργήσει και κινητό βιβλιοπωλείο στον χώρο του φεστιβάλ The Wheeler Centre κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Readings, Mark Rubbo (OAM), «Το βιβλιοπωλείο Readings είναι ενθουσιασμένο για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ συγγραφέων Αντίποδες. Προσβλέπουμε στη στήριξη και την ανάδειξη άνω των 50 καθιερωμένων και νέων συγγραφέων από την ελληνική παροικία στο πλαίσιο αυτής της συναρπαστικής λογοτεχνικής εκδήλωσης.»
Σημειώνεται ότι οι βραδινές εκδηλώσεις θα είναι με εισιτήριο, ενώ όλες οι υπόλοιπες δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες, εισιτήρια και φωτογραφίες:
- Antipodes Writers Festival, 15-17 Ιουνίου 2012,
The Wheeler Centre, 176 Lonsdale St, Melbourne
www.antipodesfestival.com.au/writers και για αγορά εισιτηρίων στο www.trybooking.com/BKGC
- Παναγιώτα Κυπριανού – Φεστιβάλ Αντίποδες: 03-9662 2722 ‘η 0417 717250 ή penny.kyprianou@antipodesfestival.com.au


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ:  neoskosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...