Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πέθανε ο συγγραφέας Ρέι Μπράντμπερι

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ο Αμερικανός συγγραφέας έργων επιστημονικής φαντασίας Ρέι Μπράντμπερι, δημιουργός των «Χρονικών του Άρη», του «Φαρενάιτ 451».
Γεννημένος στις 22 Αυγούστου του 1920 στο Βόκεγκαν (Ιλινόι, βόρειες ΗΠΑ) ο Ρέιμοντ Ντάγκλας Μπράντμπερι ανακάλυψε τη λογοτεχνία στην ηλικία των 7 ετών με τον Εντγκαρ Αλαν Πόε.
Συγγραφέας πολυγραφότατος, αφού έχει γράψει πάνω από πεντακόσιες νουβέλες, τριάντα μυθιστορήματα, πολλά διηγήματα και ποιήματα, αλλά και θεατρικά έργα και σενάρια για ταινίες όπως το «Μόμπι Ντικ» (1956) για τον Τζον Χιούστον, αλλά επίσης και για την τηλεόραση, κυρίως την «Τέταρτη Διάσταση» και τα επεισόδια της σειράς «Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ παρουσιάζει».
Ενα από τα διασημότερα έργα του, το «Φαρενάιτ 451» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1966 από τον Φρανσουά Τριφό. Το συγκεκριμένο έργο, εμπνευσμένο από το κάψιμο από τους Ναζί βιβλίων που είχαν γραφτεί από Εβραίους, αναφέρεται στους κινδύνους της λογοκρισίας και του ελέγχου των ιδεών σε ένα ολοκληρωτικό κόσμο.
«Ο κόσμος έχασε έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς που έχω γνωρίσει και έναν από τους πιο αγαπητούς σε εμένα ανθρώπους. Αναπαύσου εν ειρήνη Ρέι Μπράντμπερι», γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντάνι Καραπίτιαν, εγγονός του «θρύλου» της επιστημονικής φαντασίας.

2 σχόλια:

  1. Εμ, ο συγγραφέας του Moby Dick? Μήπως πέθανε το 19 αιώνα; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μπραντμπερυ δεν έγραψε το Μομπυ Ντικ, έλεος προσέχετε τι γραφετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...