Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το νέο βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα

Το νέο βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα, παρουσιάζεται την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ώρα 21.00΄ ''στο ART BAR Ποιήματα και Εγκλήματα'' των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17 (μεταξύ Αθηνάς και Αιόλου), Μοναστηράκι.

Οι συγγραφείς Βαγγέλης Μπέκας και Νίκος Χρυσός συζητούν για «αισιόδοξους», νεκρούς υπουργούς, νεοναζί, μαύρα πουλιά και μοιραίες γυναίκες. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Καπετανάκος.

Παρακαλώ όπως αφήσετε τα πιστόλια σας στον μπάρμαν.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Οι νεοναζί τον απειλούν, κινδυνεύει να βρεθεί μαχαιρωμένος εξαιτίας των αντιρατσιστικών του άρθρων, αλλά ο Δημόπουλος παραμένει αισιόδοξος. Σπεύδει για βοήθεια στον κάπως ιδιόρρυθμο αστυνόμο Τζόκα, θρύλο στην Υποδιεύθυνση Ανθρωποκτονιών, κι εκείνος του ζητάει να κάνουν μια συμφωνία. Θα του σταθεί με τους νεοναζί, αρκεί ο Δημόπουλος να συνδράμει στην έρευνα του Τζόκα για τη δολοφονία ενός διεφθαρμένου πρώην υπουργού, μια έρευνα που ο αστυνόμος διεξάγει στα κρυφά. Στην Αντιτρομοκρατική, αρμόδια για το θέμα, δεν έχει εμπιστοσύνη.

Από το «γκέτο» στο Κολωνάκι, κι απ’ τα Εξάρχεια στα στέκια των αστυνομικών· βουτιές στην Ιστορία, στον Κόκκινο Στρατό, στο ναζισμό, στην αναβίωσή του. Η αναζήτηση θα οδηγήσει τον Δημόπουλο σε μια μοιραία γυναίκα που συχνάζει σε υπουργικά γραφεία. Θα ανακαλύψει κι όσα του έκρυβε η Σοφία που τον άφησε πατέρα μόνο, με κόρη, στο χάος της Αθήνας. Σε μια πληγωμένη απ’ την κρίση μητρόπολη, στο μεταίχμιο Δύσης και Ανατολής.

Ο Δημόπουλος θα κινδυνέψει επανειλημμένα, αλλά θα συνεχίσει πεισματικά να είναι αισιόδοξος. Και η συμμορία των λοξών, η συμμορία των αισιόδοξων, που θα σχηματιστεί, θα επιχειρήσει να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας του υπουργού, αντιστεκόμενη στο ακροδεξιό παραλήρημα που γέννησε η κρίση.

Ένα κοινωνικοπολιτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, γραμμένο με χιούμορ και με επιρροές από τον Μάρκαρη, τον Ιζζό και τον Τάιμπο ΙΙ.

 Για να δείτε το Book Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gwFhSPU0TP

Ποιός είναι ο Βαγγέλης Μπέκας.

O Βαγγέλης Μπέκας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1976. Σπούδασε μηχανικός παραγωγής και διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, και στη συνέχεια μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Δραστηριοποιείται στην καλλιτεχνική ομάδα Barouak (http://barouak.blogspot.com/), η οποία ασχολείται κυρίως με την παραγωγή βιντεοποιημάτων και άλλων οπτικοακουστικών projects.

To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα "Tο 13o υπόγειο", ενώ το 2011 ακολούθησε το μυθιστόρημα "Φετίχ", και τα δύο από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος. Το τρίτο του μυθιστόρημα "Οι αισιόδοξοι" κυκλοφόρησε το 2013 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Τον Οκτώβριο του 2010 πραγματοποίησε την "Πerformance Διήγημα Δρόμου".

Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...