Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

«Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη» στους νέους ποιητές Μαρία Κουλούρη και Παναγιώτη Μηλιώτη

Η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο-από κοινού- στους πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές Μαρία Κουλούρη για τη συλλογή «Μουσείο Άδειο» και Παναγιώτη Μηλιώτη για τη συλλογή «Μια ανάσα δρόμο»


Η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοίνωσε τα ονόματα των πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών που τιμώνται με το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη». Πρόκειται για τη Μαρία Κουλούρη και τον Παναγιώτη Μηλιώτη, στους οποίους απονέμεται από κοινού το βραβείο Γιάννη Βαρβέρη για το έτος 2013. 


Η τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους ποιητές Κώστα Γ. Παπαγεωργίου και  Θανάση Χατζόπουλο και την ποιήτρια Δήμητρα Χριστοδούλου, απένειμε  ομόφωνα το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή στη μνήμη Γιάννη Βαρβέρη από κοινού, στην ποιήτρια Μαρία Κουλούρη για τη συλλογή «Μουσείο Άδειο» (εκδόσεις Μελάνι) και στον ποιητή Παναγιώτη Μηλιώτη για τη συλλογή «Μια ανάσα δρόμο» (εκδόσεις Ars Nocturna).

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή : «Και τα δυο βραβευμένα βιβλία, παρά τις οφειλόμενες στις ιδιοσυγκρασιακές ιδιαιτερότητες των δημιουργών τους διαφορές, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη τεχνική αρτιότητα, και προσωπική αναζήτηση·  στοιχεία που δημιουργούν κάθε ελπίδα για τη συνέχεια. H επιτροπή συγχαίρει θερμά όλους τους ποιητές της βραχείας λίστας, επισημαίνοντας ότι το επίπεδο στο οποίο κινείται η σύγχρονη ελληνική ποίηση είναι αισθητά υψηλό».

Το βραβείο έχει σκοπό να αναδείξει αξιόλογες νέες ποιητικές φωνές και βραβεύει πρωτοεμφανιζόμενους νέους ποιητές που γεννήθηκαν μετά το 1974. Το βραβείο του 2013 είχε απονεμηθεί στην πρωτοεμφανιζόμενη ποιήτρια Βάγια Κάλφα για τη συλλογή της Απλά Πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...