Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

«Σαν Κρασί», το νέο βιβλίο της Μαρίας Τζίτζη

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Anubis με τίτλο «Σαν Κρασί», το νέο βιβλίο της  συγγραφέως Μαρίας Τζίτζη και  βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι που ξεκινά στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα, συνεχίζεται στη Νότια Αμερική και φτάνει ως τις μέρες μας.

Μια γυναίκα δυναμική και ονειροπόλα, που αφιέρωσε τη ζωή της στο κρασί, κι ένας άντρας μοιραίος, που έγινε το μήλο της έριδας ανάμεσα σε μια μάνα και μια κόρη.

Αντικείμενα αμύθητης αξίας κρυμμένα για αιώνες στους πρόποδες τωνΆνδεων και μια παράταιρη παρέα ναυτικών, που ρίχνονται στο κυνήγι του θησαυρού κατατρεγμένοι από τη μοίρα και τη θάλασσα.

Όνειρα, φιλοδοξίες, πάθη και μικρές καθημερινές ιστορίες μπλέκονται όπως οι έλικες του αμπελιού, καθώς ο έρωτας, η αφοσίωση, το καθήκον και η αυταπάρνηση ορίζουν τις ζωές των ανθρώπων.Κι ο χρόνος κυλά σαν το κρασί, βγάζοντας στην επιφάνεια τον αληθινό μας εαυτό, τις μύχιες σκέψεις και τις επιθυμίες μας...

Βιογραφικό

Η Μαρία Τζίτζη έχει τελειώσει το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας με εξειδίκευση το Περιβάλλον και την Οινολογία και εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας υπηρεσίες συμβούλου.

Ως γευσιγνώστρια έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από τριάντα πέντε διεθνείς  διαγωνισμούς οίνου είτε σαν κριτής είτε σαν εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και
Αμπέλου.

Άρθρα της δημοσιεύονται  κατά καιρούς σε περιοδικά,εφημερίδες και το διαδίκτυο. Το 2012, το βιβλίο της «Σαν Κρασί» βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Είναι επίσης η
συγγραφέας των βιβλίων «Στοιχεία οινολογίας – η τέχνη του οινοχόου» και «Σκοτεινό κελάρι».

Anubis: Κεντρικά Γραφεία:
Λοχαγού Δεδούση 1 & Λεωφ. Μεσογείων 304, τηλ.: 210 9238672 fax: 210 9216847

Κεντρική Διάθεση: Σουλτάνη 17, Αθήνα,  τηλ.: 210 3801487, fax: 210 3841095, mail: anubis@compupress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...