Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Παράγων Ελλάς: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χατζημαρκάκη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει το βιβλίο “Παράγων Ελλάς – Οι ελληνικές αξίες για μια νέα Ευρώπη” του ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη (εκδόσεις Πατάκη). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στις 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).


Το βιβλίο Παράγων Ελλάς πραγματεύεται την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Με μια διαφορετική ματιά, προσεγγίζει και αναδεικνύει τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Επιδιώκει να δείξει ότι οι Έλληνες δεν είναι οι μόνοι υπαίτιοι για την ευρωπαϊκή κρίση, εξηγώντας σε όλους εκείνους που μένουν μόνο στον ρηχό χαρακτηρισμό «πτωχευμένοι Έλληνες», ότι δεν γνωρίζουν ούτε την πλούσια ιστορία της χώρας, ούτε τις δυνατότητές της.



Μέσω της ιστορικής εναλλαγής, επιχειρείται να εξηγηθεί πώς ακριβώς έχει φτάσει η Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση. Μια εκ βαθέων ματιά, χωρίς περιστροφές, μας διδάσκει ποια πάθη του παρελθόντος πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον. Μέσα από την εξιστόρηση γεγονότων και παραδειγμάτων, το βιβλίο στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας όχι ως θύματος, όπως θέλουν πολλοί να την παρουσιάζουν, αλλά ως πηγής έμπνευσης και αναγέννησης. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό μοντέλο. Μια απάντηση στο πώς μπορούν να αλλάξουν θετικά η κοινωνία και οι οικονομικές δομές.

Το ελληνικό πνεύμα υπήρξε ανέκαθεν η πολιτισμική μαγιά της Ευρώπης. Σήμερα αναζητείται ξανά η συμβολή των ελληνικών αξιών στη σύσταση του νέου ευρωπαϊκού οικοδομήματος και η σύγχρονη προσέγγισή τους. Η Ελλάδα μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Στο βιβλίο περιγράφεται μια νέα αρχή για την κοινωνία, ένα πρόγραμμα αναδόμησης σε επίπεδο αρχών αλλά και ουσίας. Δεν πρόκειται για τεχνοκρατικό πολιτικό εγχειρίδιο, αλλά για πολιτική πρόταση που βασίζεται σε πέντε αρετές, «αυτάρκεια», «ευδαιμονία», «ελευθερία», «δημοκρατία», «σύμπνοια», υπηρετώντας την αξία του Πολίτη.

Να σημειωθεί πως κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα δοθούν 300 αντίτυπα δωρεάν στους παρευρισκόμενους με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση τους.

Ομιλητές


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
1) Νικήτας Κακλαμάνης (Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας)
2) Παναγιώτης Γεννηματάς (Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων)
3) Ζέτα Θεοδωρακοπούλου (φοιτήτρια κοινωνιολογίας) και ο συγγραφέας.

Συντονίζει ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος (President, Hellenic American University). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ημερομηνία
Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, 19:00

Διεύθυνση
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Είσοδος
Eίσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες
   210 3680052, 6940616048
   jorgo.chatzimarkakis@europarl.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...