Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ


Ανάπτυξη, Οικονομική Ανάπτυξη & ο Στόχος αυτού του Βιβλίου

Αναρωτηθήκαμε ποτέ τι σημαίνει ανάπτυξη; Πόσο εύκολα ή δύσκολα και με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται;

Ανάπτυξη σημαίνει: ίσες ευκαιρίες στην ζωή, ίσες ευκαιρίες στην δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες στην παιδεία, ίσες ευκαιρίες στην υγεία. Σημαίνει ποιότητα ζωής, ασφάλεια της ζωής, καθαρό περιβάλλον, λιγότερο στρες, με μια λέξη.. πολιτισμό.

Σήμερα πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν ταυτίσει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ΑΕΠ (τον τζίρο δηλαδή) με την Ανάπτυξη. Είναι δυνατόν;

Ανάπτυξη και Οικονομική Ανάπτυξη είναι μάλλον εύκολο πράγμα για μας τους Έλληνες και δεν χρειάζονται πάνω από 6-8 μήνες για να δρομολογηθούν. Είναι απλώς θέμα πολιτικής βούλησης και είναι προφανές ότι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν, είτε δεν θέλουν, είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν μπορούν.

Για να οδηγηθεί η Ελλάδα σε Ανάπτυξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ελληνικός λαός να πάψει να άγεται και να φέρεται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένας λαός αφυπνισμένος και ενημερωμένος, ένας λαός που θα έχει αντιληφθεί και συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ και πως επιτυγχάνεται.

Αυτός είναι και ο στόχος του παρόντος πονήματος, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ.

Το παρών βιβλίο είναι το αποτέλεσμα μελέτης άνω των 6.000 άρθρων και εκατοντάδων συνεντεύξεων και συζητήσεων. Αριθμεί 180 σελίδες σε διαστάσεις 14 χ 21. Μέσα στις σελίδες του καταγράφονται πάνω από 700 προτάσεις . Έχει έγχρωμο εξώφυλλο πλαστικοποιημένο και οι διαστάσεις του το καθιστούν εύκολα μεταφερόμενο παντού.

● με πάνω από 700 προτάσεις που δείχνουν την έξοδο από την κρίση & τον δρόμο προς την ανάπτυξη

● με σαφή προσδιορισμό ότι: οι δρόμοι της ανάπτυξης περνούν από την αξιοκρατία

Που και πως μπορείτε να το αποκτήσετε:

Στην Αθήνα:
Ιάκχου 22 στο Γκάζι (σταθμός του μετρό στον Κεραμεικό). Κατεβαίνοντας από το μετρό στον Κεραμεικό και ανεβαίνοντας τα σκαλιά προς την πλατεία, η Ιάκχου 22 είναι γύρω στα 30 μέτρα μπροστά μας και ελαφρώς δεξιά. Η είσοδος είναι μια βάρια μεταλλική πόρτα και στο κουδούνι γράφει TEMPO. Τηλ: 210 3470444.

Στην επαρχία:
Κατευθείαν από το Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, μέσω ταχυδρομείου. Αγίου Νικολάου 48, 270 52, Βάρδα.

Τα έξοδα αποστολής συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Κάνετε την παραγγελίας σας με email και τοποθέτησε στο ΠΡΟΣ το info@kleisthenis.net και στην ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ το ftsapi@gmail.com. Προτείνεται αυτός ο τρόπος καθώς στο παρελθόν το ημαιηλ της ιστοσελίδας έχει παρουσιάσει προβλήματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 0099747, 697 3386615, 6937 930815. Το σταθερό μας, στην έδρα του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Σχετικά με την τιμή του βιβλίου

Μετά από πολύ σκέψη την ορίσαμε στα 10 ευρώ ανά αντίτυπο. Ίσως να είναι πολλά για κάποιους συμπατριώτες μας γι αυτό ακριβώς όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το περιεχόμενο του βιβλίου και δεν μπορεί να το αγοράσει, ας μας στείλει ένα ημαιηλ και εμείς θα του το στείλουμε δωρεάν. Επίσης, σαν Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας δεν μπορούμε να πουλάμε, γι αυτό οι αποδείξεις μας θα αναφέρονται σε χορηγία προς τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ. Και αυτό είναι το πιο σωστό. Πέντε χρόνια έρευνας, μελέτης και συγγραφής είναι το ουσιαστικό κόστος και όχι οι μερικές χιλιάδες ευρώ του τυπογραφείου.

Μετά από αυτό το βιβλίο

Ο στόχος αυτού του πονήματος είναι διπλός. Να ενημερώσει και να αφυπνίσει, να δείξει τον δρόμο προς την ανάπτυξη αφού καταστήσει σαφές τι είναι η ανάπτυξη. Έπειτα και μέσα από τα έσοδα, που προσδοκούμε, να προχωρήσουμε σε ομιλίες, ημερίδες και δράσεις με επίκεντρο την αξιοκρατία και τους θεσμούς.

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ
www.kleisthenis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...